buiten de lijntjes

In samenwerking met Marit Dekker en Jesse Ceelen kwam de zine “Buiten de Lijntjes” tot stand. Het overkoepelende thema was “Wat als iedereen krijgt wat die verdiend?” In de zine gaan wij actuele maatschappelijke onderwerpen aan, zoals mensenrechten, feminisme en dierenleed. Dit doen we op een speelse, interactieve manier. De zine is helemaal met de hand gemaakt d.m.v. allerlei verschillende druktechnieken (van zeefdruk, risoprinten tot aan linosnede) en op Japanse wijze gebonden. En er zit natuurlijk heel veel liefde en aandacht in.

Ikzelf heb onderzoek gedaan naar de arbeidsomstandigheden in Qatar. Daar zijn namelijk meer dan 6.500 mensen overleden bij de bouw van de stadions voor het WK van 2022. Door middel van voetbalplaatjes probeer ik de arbeiders het podium te geven dat ze verdienen.

Je kan die “voetbalplaatjes” zelf inplakken, net als bij een echt voetbalplaatjes boek. Ik wil met dit werk de arbeiders geven wat ze verdienen: Een heldenpositie.

Dit is een illustratie van één van de stadions die omhoog komt als een pop-up. Wanneer je de zine omdraait zie je op de achterkant van het stadion wat er echt schuil gaat achter de pracht en praal.

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt