alles over mijn tekenmaterialen

alles over mijn tekenmaterialen

Dat wij mensen hechten aan dingen is iets wat we maar al te goed van onszelf weten. Zo ben ik gehecht aan mijn dagelijkse ontbijtmomentje waarbij ik havermout kan eten terwijl ik de dagelijkse vlog van Bonnie (boncolour) kijk. Ik ben gehecht aan de stem van Paul McCartney  (de stem die hij vroeger had tenminste). Ik ben gehecht aan mijn familie, aan mijn vriendinnen, aan mijn kleine nichtje Amy ook al zie ik haar niet zo vaak. Ik ben gehecht aan mijn hond Mika en ik ben gehecht aan mijn blog waarop ik kan vertellen hoe gehecht ik ben aan de meest random dingen (lol). En om het lijstje dan toch maar even af te maken, ik ben ook onwijs gehecht aan spullen. Spullen die ik zo vaak heb gebruikt dat ze zo vertrouwd zijn geworden. Voor mijn rubriekje heb ik vandaag het onderwerp uitgekozen dat mij het beste leek om na mijn artikeltje van vorige week online te gooien: Wat voor tekenmaterialen ik gebruik.

Ik ben ervan overtuigd dat het bij tekenen heel belangrijk is dat je de juiste materialen gebruikt. Dus geen goedkope potloodjes voor één euro per set van 35 stuks. Nee, ik heb al jaren dat ik het geld uit mijn spaarpot zie verdwijnen om de juiste spullen te kunnen kopen. Het is investeren, maar het maakt je tekeningen zoveel mooier! (Natuurlijk lukt het ook wel met goedkope spullen, begrijp mij niet verkeerd. Maar omdat deze toch minder pigment enzo hebben raak ik altijd gefrustreerd dat ik er bepaalde effecten niet mee kan toepassen waarvan ik dat wel zou willen).  Vandaag vertel ik welke spullen ik gebruik bij mijn tekeningen.


IMG_4671
IMG_4196


Van Gogh waterverf

Dit waterverf palletje kocht ik vorig jaar vlak voor de zomer, nadat ik alle mooie tekeningen gemaakt met waterverf van Eline had gezien. Op gebied van portretten schilderen ben ik nog aan het oefenen met waterverf maar als je meer de illustratieve kant op gaat (wat ik ook heel leuk vind om te doen!) is het echt onwijs fijn materiaal! Je kan er hele mooie vloeiende effecten en overgangen mee creëeren zonder dat het veel moeite kost ( al moet het natuurlijk niet té waterig zijn). Je doet echt super lang met één kleur en als er eentje op is kan je ze volgens mij ook los kopen. Deze waterverfset kost dan misschien wel rond de 20 euro maar het is zo’n aanrader als je een stapje verder wil op gebied van tekenen!

O, en over de penselen die ik gebruik. De penselen die je op de foto ziet heb ik voor school moeten kopen. Dit was een set van 5 voor 9 euro. Maar naar mijn mening zijn ze niet veel beter penselen van de Action of de Big Bazar. Kijk gewoon goed om je heen en weet dat niet alles wat veel geld kost ook persé beter is.


IMG_5148
IMG_5137
IMG_5135


Markers van de Flying Tiger

Wauw, wauw, wauw! Kunnen we even een momentje nemen voor deze geweldige markers??! Op aanraden van Chantal  besloot ik naar de Flying Tiger te gaan en op goed geluk meteen alle kleuren mee te nemen. Voor 21 kleuren was ik (hé wat grappig) 21 euro kwijt. Ze worden per drie verkocht voor drie euro. De tekening hierboven is de tweede tekening die ik er mee gemaakt heb. Ik moest er in het begin even aan wennen dat ik niet meer de mogelijkheid heb om kleine foutjes uit te kunnen gummen (hé zoals jullie in mijn vorige artikel konden lezen ben ik dus een vrije school kind en daar stond “DE STIFT” op de dodenlijst.). De nek is naar mijn mening dan ook iets te geen, maar ja oefening baart kunst, niet waar? Ik ben echt verslaafd aan het tekenen met deze stiften!

O, en omdat de Flying tiger geen “huidskleur” verkoopt heb ik deze los moeten kopen in een kunstwinkeltje. Deze heet “copic ciao” YR20. En raad eens hoeveel deze mij gekost heeft? Ongeveer 5 euro! 🙁 Verder ben ik er wel tevreden mee hoor!)


IMG_5154
IMG_5168
15-jaar-3


Caran d’Ache supracolor 2 soft

Aaaah, mijn potloden. Hier houd ik zo onwijs van. Vroeger gebruikte ik altijd LYRA, maar omdat deze vrij dik zijn en dus niet zo lekker in de hand liggen ben ik over gestapt naar de “Caran d’Ache supracolor 2 soft”. Hiermee kan je zo mooi blenden en het heeft zoveel pigment! (wauw ik lijk wel een beautyblogger!)  Wat ook een voordeel is, is dat je er met water overheen kan, waardoor het ook een soort waterverfachtig effect krijg maar zelf doe ik dat niet zo vaak omdat ik dan gewoon liever mijn van Gogh waterverfpalletje gebruik 🙂


IMG_5150
IMG_6369-2


Kryolan Aqua color

En dan last but not least! Mijn super fijne grimeer kuipjes (ik wist even niet hoe ik het anders moest noemen haha). Op school heb ik les gehad in grimeren en omdat ik daar zo enthousiast van werd besloot ik na de tweede les al meteen na school naar de make-up winkel in Amsterdam ‘Back Stage’ te gaan, waar ik in totaal 60 euro (?!) uitgaf aan kleurtjes. En het grappige is, is dat ik daar alleen nog maar de pancake (zo noem je de onderlaag, een soort foundation) en 5 kleurtjes voor kon kopen. Maar ja, het zijn niet voor niks de beste grimeer kleurtjes die je in Nederland kan kopen (volgens mijn grimeer docente) en ik vind het echt onwijs fijn dat ik ze altijd binnen handbereik heb wanneer ik weer eens een gek idee heb. Zoals mijzelf beschilderen alsof er een hart en aderen over je lichaam lopen voor Biologie 😉
(ik heb daarbij trouwens wel dit filmpje als voorbeeld gebruikt)Ik hoop dat jullie iets aan dit artikel hebben gehad.
Volgende week zondag komt (waarschijnlijk) het eerste artikel online met mijn inhoudelijk echte tekentips! Stay tunned!

Wat voor tekenspullen raden jullie mij aan? 

Geniet van je dag!
♥ Liefs Myrthe

Bewaren

8 reacties

  1. Waah! Als mede-tekenaar wordt ik echt blij van dit artikel 🙂 Ik gebruik zelf altijd de caran d’ache kleurpotloden en ik vind het altijd geweldig om weer nieuwe in te slaan. De stiften staan al op mijn lijstje en die waterverf nu ook, alhoewel ik er nog vrij weinig ervaring mee heb, maar alles kan je leren 🙂 Super leuk artikel!!

  2. Ik vind dat grimeerde (dat is serieus een woord er staan geen rode kringeltjes onder?!) hart nog steeds zo gaaf! Leuk ook dat je dit post want jij makat zulke toffe dingen ik heb inderdaad ook de markers van de flying tiger maar geen huidskleur, wel jammer hoor.

  3. Even serieus. Kan jij iets niet met verf en potloden. Hoe heb je zelf zo kunnen beschilderen. Als ik mij zelf ooit op een gekke dag moet laten beschilderen of na wil laten teken weet ik naar wie ik moet. Al zijn je prijzen vast hoog haha. Als ik kan beginnen aan de tekening voor je blog gebruik ik wel goedkope potloden. Sorry al vast daar voor. Hopelijk kan je het mij vergeven 🙂

  4. Mooi werk! Terwijl ik op zoek was naar vrije school tekenmaterialen kom ik op je blog 🙂
    Zelf maak ik face en body art met vegan natuurlijke schmink van het merk Elegant Minerals. Groot voordeel is dat je met deze producten net zo lang kunt blenden als je wilt en dat het zacht blijft aanvoelen (droogt niet op, maar fixeer je met poeder) . Verder ben ik begonnen met schilderen met “gewone” ACTION/Xenos verf op doek om eens te proberen en heb ik Amsterdam olieverf op waterbasis.

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt