koningsdag + video!

koningsdag + video!

Zucht… Het ene moment steek je letterlijk boven de rest van het Vondelpark uit, en ben je gekleed in een ouderwets kostuum dat we van meneer de verkleedkist mochten lenen.
En het andere moment zit je weer achter je laptoppie met een kopje thee, weggedoken in je ouwe-vertrouwde badjas, en probeer je een GEWELDIG artikeltje te schrijven over deze GEWELDIGE dag…

Weken heb ik de weergoden gesmeekt of het ALSJEBLIEFT mooi weer kon zijn op Koningsdag.. Zou het gaan regenen? Dan was alles voor niets geweest….

Koningsdag, mijn favoriete feestdag van het jaar! Ik heb de gezelligheid lief, houd van feestvierende Amsterdammers, maar bovenal: Ik kan mijn creativiteit delen met de rest van de wereld! En dat is ook precies wat ik gedaan heb! Samen met drie klasgenootjes heb ik het voor elkaar gekregen een unieke act neer te zetten in het Vondelpark! Maak kennis met onze zelfgemaakte-rode-jurk-met-vioolspelende-Nana-poppenkast!!! Huh?! Wat?

Het begon allemaal tijdens een tussenuur (ergens in februari/maart) toen we het er over hadden wie wat ging doen de zevenentwintigste van April. Na een paar “brainstorm” minuten, hadden we een lumineus idee! We zouden Nana, de op Conservatorium niveau spelende violiste, in een enorm lange jurk op een tafel zetten en aan de voorkant een gat maken. (ja ik weet het, het klinkt nu heel verkeerd, heus de dagen dat we bezig zijn geweest met dit project en mensen ons vroegen waar we IN GODSNAAM mee bezig waren, werden we nooit serieus genomen zodra we begonnen over een “gat vooraan in de jurk”)
En in dat gat zou een poppenkast komen, met een hilarisch verhaal over het koninklijk huis! Dat was het idee.

Weken lang waren Liewe en ik niet weg te slaan uit het handarbeidlokaal. Tussenuren, pauzes en vrije tijd na school gingen verloren aan dit project. Dertig euro voor de 10 meter lange rode stof jaste we erdoorheen op de Albert Kuijp, en tot slot was er ook heel veel stress. Maar na wéken kei hard werken was de dag aangebroken!!! Koningsdag!

Dat het een succes was merkte we al snel. Nog voor we goed en wel stonden kregen we al geld toegeworpen. Hopakee, nog een twee euro munt in het hoedje! En wij maar doorspelen:
“Toen ging de wolf naar het huisje van grootmoeder”. (We hebben een parodie gemaakt op Roodkapje)
Dat er sprake was van top samenwerking is terecht! Zowel op de dag zelf als de weken ervoor:

Nana Moussault: Prachtig viool gespeeld.
Anja Cornelisse: Het script geschreven en de poppen bestuurd.
Liewe Mensonides: De poppen gemaakt en bestuurd.
Myrthe Schuijt: De jurk gemaakt en het verhaal verteld.

Even reclame maken voor deze talentjes 😉

Naamloos-2

IMG_4327

IMG_4331

met-zn-allen-kopie

Al met al was het een geslaagde dag. De opbrengst was hoger dan verwacht en de reacties waren overdonderend!!! En tegen alle weersverwachtingen in was het een prachtige dag! (We kwamen zelfs met verbrande neuzen thuis haha) Wil je de show nog een keer terug zien? Dat is mogelijk! (o wat is het internet wat dat betreft toch een fantastische plek!) Ik heb geprobeerd van de beelden die mijn vader heeft gemaakt met onze huis-tuin-en-keuken-camera een overzichtelijke video te maken… Veel kijkplezier!

Geniet van je dag!
♥ Liefs Myrthe

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt