de straat is je snoepwinkel

de straat is je snoepwinkel

Mijn doel? Alle 7 miljard mensen op deze aardbol vastleggen. 

Ik zie de straat als mijn snoepwinkel, ieder mens is uniek en de moeite waard om vast te leggen. Drie jaar geleden ontdekte ik mijn liefde voor (straat)fotografie. Van een onzekere zestien jarige Myrthe die teleurgesteld thuis kwam na mijn eerste poging straatfotograferen in Amsterdam veranderde ik in een Myrthe die steeds vaker op vreemde mensen durft af te stappen om te vragen of ik een foto van ze mag maken. Reizen zie ik niet meer als een vakantie maar als een mogelijkheid om zoveel mogelijk nieuwe mensen voor mijn lens te krijgen. Het begon met het fotograferen van de lokale bevolking in Italië, daarop volgde Thailand, Parijs, Berlijn en Bulgarije en wie weet wat er nog allemaal gaat komen!

De laatste tijd kreeg ik steeds meer vragen over hoe ik dat straatfotograferen aan pak. Eerst wilde ik er een artikel aan wijden met tekst en uitleg maar bedacht dat het leuker zou zijn om er een video van te maken. Ik heb uren werk in deze video zitten maar ben zo blij met het resultaat! Ik hoop hiermee anderen te inspireren om ook de straat op te gaan!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de video vinden! 
Doen jullie aan straatfotografie?

Liefs Myrthe

Zie ook:

3 reacties

  1. Je video komt als geroepen, ik ben net begonnen experimenteren met straatfotografie! De tip om te wachten met een foto maken tot dat mensen op kijken wil ik zeker proberen (eerst alleen wat minder angstig worden). Je video is erg creatief gedaan, maar alles wat je doet is erg creatief en je komt over alles een heel innemend persoon.

  2. Geweldige video! Ik ben echt dol op jouw straatfotografie, en was al een poos nieuwsgierig naar hoe jij het zo mooi voor elkaar krijgt altijd. Ga zo door Myrthe!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt