janneke zonder jip

janneke zonder jip

Voor mijn geboorte kreeg ik een groot boek met tientallen verhalen erin over Jip en Janneke. Je zou dus kunnen zeggen dat dit fictieve duo al een rol in mijn leven speelde vanaf het moment dat ik in de wieg lag. Mijn ouders hebben mij avond na avond voorgelezen uit dit boek. Woorden lieten zij over hun lippen rollen waarin Jip en Janneke avonturen beleefden met hun hond Takkie. Toen ik vier was dacht ik zelfs even dat ik Janneke was, haha, zo erg ging ik op in die wereld.

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder. De “Janneke” in mij is bijna volwassen en leest nu andere boeken. Boeken waarin Jip en Janneke taal niet voorkomt en ik raakte steeds verder van mijn jeugdhelden vandaan. Tenminste, tot een tijdje geleden. Toen ik in de stad was (zeldzame situatie) zag ik een jurkje+shirtje bij de New Yorker hangen (omg, wie koopt haar kleding nou weer bij de New Yorker?!?!) die mij weer even als Janneke liet voelen, haha.

Oke, dat is niet bepaald mijn doel in het leven, er uit zien als een illustratie van een kinderboek. Maar ik vind de outfit in het algemeen gewoon heel leuk. O ja, en het was een goede inspiratiebron voor een nieuw Gif’je, haha.

Zijn jullie ook opgegroeid met Jip & Janneke?
Liefs Myrthe

Zie ook:

25 reacties

 1. MYRTHE IK HAD DIT HIER NATUURLIJK AL EEN PREVIEW VAN GEZIEN MAAR AAH ZOO’N LEUK ARTIKEL EN OOK ZO’N LEUKE OUTFIT (was het tot 2u bloggen toch wel waard, he :p)

 2. Myrtheee je outfit zijn altijd zo leeeuk! Dit is ook weer gewoon super origneel, love it love it love it! Ahhh dat boek hadden wij vroeger ook! Memoriess 🙂 En een grote boeiend dat tie van de New Yorker is, het is echt gewoon een superleuk jurkje! <3

  • Aaaaaah Arjanneeeee, jouw reacties zijn altijd zo leeeuk en lieffff! Dankjewel voor je lieve woorden! Ze maken me heel blij! 🙂

 3. Ik werd eventjes de tijd terug ingekatapulteerd. *nostalgie* Jip en Janneke hebben ooit ook nog een deeltje van mijn leven uitgemaakt! Je outfit is echt super adorable!

  • Haha, kan je mij ook zo’n katapult geven? Er zijn nog zoveel meer nostalgische dingen die ik nog even opnieuw zou willen ervaren! En aahw dankjewel voor je lieve complimentje! <3

 4. ooooh ik heb datzelfde boek! Toch fantastische popjes hé, Jip en Janneke. Ik hooou ervan, ook van je outfit! Die eerste foto (die zo verandert van kleur), vind ik super cool gemaakt, haha. Liefs!

  • Jaaaa, ze zijn zo leuk!! Mee eens! En jij bent ook fantastisch, dat je zo’n lieve reactie op m’n blog hebt achtergelaten! Dankjewel! Liefs terug!

  • Misschien moet je je moeder dan maar even lief aankijken dan, haha, vragen of ze je nog een keertje wilt voorlezen! En dankjeeeeee 🙂

 5. Oooh ja Jip & Janneke, dat was zo leuk! Toen ik nog niet eens kon lezen bladerde ik al door die boeken en verzon ik er zelf verhalen bij, haha. Je outfit is zo tof en het gifje heb je weer super vet gemaakt!! <3

 6. Wat een leuke outfit en wat ben je altijd creatief met animaties en foto’s!!! En jip en Janneke wauw dat vond ik vroeger zo leuk (zelfs mn goudvissen waren naar ze vernoemd haha)

 7. Oooh dat boek! Wij hebben die editie thuis ook nog liggen, net zo stukgelezen, love it. Volgens mij hadden we zelfs een luistercd van Jip en Janneke dus ik ken dat fragment van Jip bij de kapper nog steeds uit m’n hoofd.

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt