welkom in mijn steeg

welkom in mijn steeg

Ik ben een geboren Amsterdammer. De vlag hangt bij ons thuis half stok bij het overlijden van Johan Cruijf (niet letterlijk haha) en met Koningsdag zijn we in het Vondelpark te vinden. Toch woon ik nu al bijna 15 jaar buiten Amsterdam, op fietsafstand van het centrum. Ik ben opgegroeid in een dorrup waar mensen elkaar kennen en waar mijn buren minstens 4 keer per jaar de straat op gaan om samen koffie te drinken of gekke zonnebloemwedstrijden met elkaar houden (huh zonnebloemwedstrijd? Klik hier voor de fotoreportage van vorige keer). In het steegje achter mijn huis werd gevoetbald door de jongens terwijl ik binnen zat te tekenen. Inmiddels leven we in 2016 en is het denkbeeldige voetbalveldje achter mijn huis weer veranderd in een steeg en zit ik uhm…. oke, ik zit nog steeds binnen te tekenen.  

hat: H&M • blouse: vintage • skirt: C&A • bag: vintage

Gisteren bedacht ik echter dat de steeg ook een geweldige plek is om foto’s te maken. En dus bij deze mijn allereerste outfit-artikel voor jullie. Waarschijnlijk voldoet het niet aan de eisen waar een outfit-artikel aan moet voldoen, maar zeg nou zelf, mijn hele blog voldoet niet echt aan de “bloggersrules” haha. Zoals jullie misschien wel weten draag ik best wel veel tweedehands. Deze leren tas wist ik bijvoorbeeld voor 15 euro op de kop te tikken en voor het bloesje heb ik maar 4 euro betaald. Dat is voor mijn doen nog best wel veel (meestal betaal ik maar 1 euro voor een shirtje) maar hé, zijn het geen pareltjes? Nu ik steeds meer met kleding bezig ben leek het me ook leuk dit terug te laten komen op mijn blog. Ik ben zelfs zo enthousiast dat ik bezig ben met mijn 2e artikeltje! Stay tuned!

Waar kopen jullie meestal je kleding?

Geniet van je dag!
♥ Liefs Myrthe

Bewaren

46 reacties

  • Ahw, Romy jouw reacties brengen altijd een glimlach op mijn gezicht! Ik wil jou ook snel weer een keertje zien! Snel wat afspreken! xx

 1. Mooie foto’s, vooral nummer 6 vind ik heel mooi! Ik wil trouwens wat vaker tweedehandskleding gaan kopen, maar ik weet niet zo goed waar ik dat (in de buurt van Den Bosch) kan krijgen. Heb je misschien tips?

  • Uhm, tja ik winkel zelf nooit in Den Bosh maar wat ik heb gedaan is gewoon op zoek gaan (via internet bijvoorbeeld) naar kringloopwinkeltjes in de buurt. Misschien zijn er wel maandelijkse vlooienmarktjes waarvan je nog nooit hebt gehoord! Succes!

 2. Wat een zalige outfit! Ik zou ook eens wat meer naar een tweedehandswinkel moeten gaan precies, maar daar vind ik precies nooit iets hihi. Misschien gewoon wat meer geduld hebben, hehe. Die plek is trouwens echt zo mooi, je staat er superleuk op telkens 😀 Liefs!

  • Wat lief! Mijn tip is: je kan beter te veel in je mandje gooien dan telkens te denken “hmmm, dit is een ouwenwijven blousje”. Ik dacht dat namelijk eerst ook de hele tijd en sinds ik dat heb kunnen loslaten weet ik zoveel meer pareltjes uit die enorme berg te pikken die voornamelijk wel uit “ouwewijven blousjes” bestaat haha. Gewoon je ogen open houden en je kan beter te veel kopen (ik bedoel 1 miskoop van een stuiver ga je niet failliet aan) om vervolgens maanden plezier hebben van je nieuwe aanwinst! Succes!

 3. Oehh, ten eerste: zo’n tof plekje om foto’s te maken! En je outfit is ook erg leuk, ik vind vintage zo tof en toch heb ik nog steeds geen vintage in m’n kast hangen.. Geweldig trouwens, die zonnebloemwedstrijd!

 4. Ahh wat sta je er weer leeeeeuk op! Echt prachtige foto’s ook! Wat tof dat je zo veel vintage draagt! Mijn kast bestaat dus echt voor 100% uit niet-vintage, daar zou ik best 25% vintage van willen maken! vooral als ik zulk soort posts zie, van mensen die zulke toffe dingen op de kop tikken! Koop je je kleding dan vaak in vintage winkeltjes of in de kringloop of …. ?

  • Jaaaaa doen! Het heeft echt meer voordelen dan nadelen!!! Ik koop mijn kleding meestal bij de IJ-hallen, de grootste maandelijkse Vlooienmarkt van Europa in Amsterdam. Maar toevallig heb ik deze tas en dit blousje bij een kringloop winkeltje in de buurt gekocht! 🙂 xx

 5. De outfit is echt zo leuk! Ik ben helemaal weg van je blousje. Hij is echt enorm leuk in combinatie met de jeansrok. En die leren tas is zo, zo, zooo leuk! Ik weet totaal niet was de echte ‘rules’ zijn voor een outfitartikel, maar ik weet wel dat jij dit enorm goed hebt neergezet. Je foto’s zijn zo mooi en het steegje lijkt echt bijzonder om foto’s te trekken! Jammer dat het nu niet meer wordt gebruikt als voetbalveldje. Zag ik laatst ook nog gebeuren bij ons op het plein.. zonde toch! Maar met jouw foto’s tover je zo weer wat leven in het steegje. Mooi! <3

 6. Ik vind dit heel leuk! Echt Myrthe ook gewoon, zo’n lekker kind. En liefde voor steegjes, hiha. Tof hoor, dat je gewoon naast Amsterdam woont. Ik wil oooook. En die tas is zo tof. Ik hoop nu echt op meerdere outfitposts hoor. <333

 7. Wat een megagaaf effect zeg, zo’n steeg! Supergoed idee om daar foto’s te maken, om over de oufit nog maar niet te spreken. So. Pretteh.<3

 8. Ah, wat zijn de foto’s tof geworden Myrthe! Heel gaaf ook dat je deze stap genomen hebt, om outfitfoto’s te gaan delen. Ik ben nu al fan, haha 🙂 Je stijl is gaaf!

 9. AAAH MYRTHE ZO MOOOOOI!!!! Zowel je foto’s als jij natuurlijk 🙂 En steegjesliefde….Duhu. Ik vind je outfit echt heel tof! En extra leuk als je vintage dingetjes weet te vinden, het geeft mij altijd zo’n ‘missie geslaagd’ gevoel, haha 🙂 Okay, ik ga nu snel door naar je volgende artikeltje, dus tot zo! <3

 10. Hey! Je hebt echt een hele leuke blog! Ik snuffel ook graag rond in tweedehandswinkels, je vind daar inderdaad leuke vintage spullen. 🙂 & ik vind je outfit echt mooi!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt