ik stel mij kandidaat voor de functie stoplicht

ik stel mij kandidaat voor de functie stoplicht

Vorige week had ik zulke rode kleren
Dat het leek alsof ik mij tot stoplicht ging bekeren.

Er zijn daadwerkelijk wat mensen voor mij geSTOPT, om iets te zeggen over mijn outfit! (Waar ik natuurlijk nog roder van werd, uit verlegenheid). Ik ga denk ik maar solliciteren als stoplicht, want wat extra geld kan ik als arme student wel gebruiken…

Kleding en sieraden kosten namelijk geld, maar zoals jullie weten ben ik een fan van tweedehands. Zo kocht ik dit shirtje voor een paar euro op de IJ-hallen twee jaar geleden. De sieraden schafte ik vrij recent op o.a. de Albert Kuijp markt aan, tijdens een ‘schoolreisje’ naar Amsterdam. Ik ben nooit een sieraden meisje geweest maar de laatste tijd begin ik het wel steeds meer te worden. Het is zo leuk om met kleding bezig te zijn. Kleine details (matchende haarelastiekjes en sokken) kunnen zo’n verschil maken!

We hadden het op school tijdens een hoorcollege over de kleur rood toen ik toevallig net die dag in deze COMPLEET rode outfit in de lesbanken verscheen. Het ging er (even kort samengevat) over dat als we bijvoorbeeld een rode roos zien, dat onze hersens daar automatisch iets van maken. Aan de ene kant herkennen we dat het een rode roos is (signifier) en aan de andere kant krijgen we er een associatie bij die roos, bijvoorbeeld romantiek, liefde enzovoorts (signified). Interessant toch?

Ook bij de kleur rood krijg je snel associaties, zo riep iemand door de zaal “rood is mijn bankrekening” en moest ik gelijk aan een stoplicht denken. Jup vandaag is vorige week was rood.

Sinds ik uit huis ben en studeer aan de andere kant van het land heb ik het gevoel dat ik steeds meer aan het groeien ben als persoon. Ik ben geen kuddedier meer die verplicht economielessen moet volgen van de overheid, maar een individu die alle ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Dat gaat natuurlijk veel dieper dan het ontwikkelen van een nieuwe kledingstijl, maar dit is wel een uiting daarvan.

Mijn eerste beoordelingsweek op de kunstacademie ging heel goed! Ik heb tot nu toe voor bijna alles een acht. 🙂 Ik wil snel mijn werk met jullie gaan delen, maar naast dat het maken van al dat werk veel tijd kost, is het ook een hele opgave om al dat werk te registeren en online te zetten. En ondertussen gaat school gewoon weer verder met huiswerk geven. Strugglesssss…..

Hoe zou jij jouw eigen kledingstijl omschrijven?
Liefs Myrthe

PS: Van het bovenste gifje is rood de originele kleur van mijn outfit.
Het groene is later gephotoshopt, ik wil niet de reputatie krijgen van een spruit.

3 reacties

  1. Erg leuk om te lezen. Ik weet eigenlijk niet hoe ik mijn kledingstijl zou omschrijven, het is van alles wat. Jaren 80 vibes, crunge outfits en veel oversized truien.

  2. zo creatief weer dit artikel, zo tof! Je staat echt mega pretty op dat zelfportret, Myrthe!
    Goed dat je outfit niet groen is, anders zou je misschien bekend staan als Myrthe Spruijt 🙂
    (sorry)

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2018 Myrthe Schuijt

Scroll Up