huh, heb je nou een bril met glazen op?

huh, heb je nou een bril met glazen op?

“Polette. Het is bijna een gedicht, verscholen in één woord. Gegoten in de vorm van een bril.”

Dat mijn hart een dubbelsprongetje kan maken van simpelweg een bril heb ik misschien in dit artikel al een beetje kunnen vertellen. Omdat ik “helaas” gezegend ben met goede ogen besloot ik een bril te gaan dragen zonder glazen. Tenslotte is een bril niet alleen iets wat heel praktisch is, maar ook echt iets kan toevoegen aan je look. Toen ik een tijdje terug mijn bril op straat verloor was ik dan ook teleurgesteld dat ik in feite een stukje van mijn identiteit verloren was. Tenminste zo voelde het. Die bril en ik gingen samen door het leven. En opeens was hij weg! Gelukkig was daar Polette die mij een hart onder de riem stak en een bril (plus koker!) opstuurde. En niet zomaar een bril….

img_5297
img_5279
img_5295


Ik kreeg namelijk een E-polette! ‘Een wattuh?’ hoor ik je denken. Zo reageerde ook iedereen om mij heen toen ik ze enthousiast over het concept vertelde. Kort gezegd is het eigenlijk een computerbril. Een tijdje terug kocht ik van mijn eigen geld een (tweedehands, want zo rijk ben ik niet) computer met een beeldscherm van 27″ inch. Hoewel Photoshoppen op zo’n groot scherm een stuk makkelijker gaat, waren mijn ogen het duidelijk niet eens met de beslissing van deze aanschaf. Iedere keer wanneer ik erachter zat begonnen ze na een paar uur te tollen (ja ik zit echt te veel achter de computer shame on me) en enorm tegen te stribbelen. Dit werd steeds erger en op een gegeven moment kreeg ik er zoveel last van dat ik er steeds meer tegen op zag om aan mijn blog te werken. Al het licht kwam opeens zo heftig op mij af. Dit had ik trouwens ook al met een kleinere beeldscherm hoor, maar ik merkte nu pas hoe schadelijk het eigenlijk is.
Een E-polette filtert 40% van het blauwe licht waardoor al het witte een beetje geel kleurt. Omdat ik bang was dat ik door een soort zonnebril zou kijken ben ik naar de showroom in Amsterdam gegaan om het zelf uit te testen. Dit bleek heel erg mee te vallen! Ik was overgehaald en bestelde die middag nog mijn eigen E-Polette!


img_5298
img_5300
img_5301

img_5304

img_5292


Het leuke van de bril is dat hij dus een hele fijne functie heeft en nog eens mooi is ook, haha. Mijn vorige bril was er vooral voor de sier. Ik heb trouwens nu veel minder last van mijn ogen. Dat zeg ik niet omdat ik het bedrijf wil ophemelen maar uit mijn eigen ervaring. Ik heb hem nu twee weken en merk al duidelijk verschil. Op andere blogs las ik dat mensen in het begin last kregen van hoofdpijn omdat hun hersenen het nog niet gewend waren maar ik heb die klachten niet ervaren. Het was liefde op het eerste gezicht, of beter gezegd, de liefde zit nu op mijn gezicht (of nou ja op mijn neus hihi)


img_5302
img_5306
untitled-1
img_5307


De bril die ik heb uitgekozen heet E-dean view (gold). maar ze hebben nog veel meer monturen en kleuren. Ook hebben ze gewone brillen op sterkte en zelfs hele mooie zonnebrillen, dus voor ieder wat wils! En het kost ook echt bijna helemaal niks. Dat komt omdat Polette de enige tussenpartij is tussen fabriek en klant. De monturen en lenzen komen recht uit de werkplaats, ze houden geen grote voorraden aan en ze maken geen gebruik van tussenpartijen die zelf een hoge winstmarge maken. Zo kan je al een bril kopen vanaf € 9,99! (de E-Polette’s zijn vanaf €44,99 verkrijgbaar ;))


img_5278
img_5291
img_5277

En raadt eens wat er de hele tijd op mijn neus heeft gezeten bij het schrijven van dit artikel? Juist ja! ; ) Ik kan niet meer zonder!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe bril?
Hebben jullie ook zoveel last van het felle licht van een computer?

Liefs Myrthe

 

promoted-2
dit artikel is in samenwerking met polette geschreven

45 reacties

 1. Aaah ik ben verliefd op dat montuur! Vind hem zo onwijs tof. Handig ook zo’n ‘computer bril’. Ben er best benieuwd naar nu. Misschien ga ik er ook eens naar kijken. 🙂

  • Hahaha, net toen ik jouw reactie op de fiets naar huis opende kreeg ik op mijn telefoon te zien dat ik juist langs een school met de naam “Roos” reed. Hahah, staat verder los van je reactie maar het was zoooo toevallig omg! Hahaha!
   Ik snap dat het best wel duur is, maar het is sowieso een hele goede investering omdat het wel om je ogen gaat! Haha hoor mij nou, voel me net zo’n vrouw uit een reclame haha. 😉

 2. Super interessant concept, zo’n e-bril! Hij staat je alvast suuuper mooi, met die make-up erbij zijn je foto’s echt pareltjes geworden. Liefs en nog veel plezier ermee, hihi 😀

  • Man, man, wie had dat ooit nog gedacht, Laura met een bril?! (Neemt niet weg dat het je waarschijnlijk heel goed zou staan) Nou je weet in ieder geval waar je de leuke montuurtjes kan halen haha (promotie promotie voor Polette ;))

 3. staat super leuk! ik kende het al zo’n e-bril en wilde er een aanschaffen (want ik zit echt heel veel maar mijn beeldscherm te staren, zeker nu in de tentamenweek) maar eigenlijk dacht ik dat ze heel duur waren. maar ik zal wel met mijn neus gekeken hebben. goed om te weten dat ze er al vanaf tien Euro zijn!

  • Ah, shit, ik bedoelde dat er al monturen te krijgen zijn voor tien euro, maar dat zijn helaas geen “computerbrillen”. De E-polette’s zijn er pas vanaf € 44,99. Sorry voor de onduidelijkheid, ik zal het meteen even aanpassen in mijn artikel.
   En succes met je tentamenweek! xx

 4. Oh wow! De foto’s zijn zo goed gelukt. Het is dat ik al een bril voor ver weg heb, maar een computerbril lijkt me ook zo fijn! Om het blauwe licht nu te filteren, gebruik ik f.lux: super fijn programma dat je gewoon gratis kan downloaden (tip van ki-m + p, want dat rijmt) <3

 5. Mega mooie foto’s en echt een schitterende bril. (Dat je bent gezegend met goede ogen is heel mooi. Dat ben ik helaas niet, maar ik ben gaan leren om van mijn bril te houden.)

  • Dankjewel! Heel fijn om te horen dat je van je bril bent gaan houden, dan voelt het waarschijnlijk al veel minder als een verplichting. x

 6. Myrthe, deze bril staat je wonderschoon, en ik ben blij dat je een match hebt gevonden 😏😊 Heel veel hartjes voor je plaatjes, want die zijn namelijk ook wonderschoon, dus ik ga wanneer ik op publish klik en deze comment plaats, nog even fijn je foto’s opnieuw bekijken. Groetjes aan je bril!!

 7. WOW hoe fucking mooi zijn je foto’s??????? Hoe kan je in hemelsnaam zo artistiek zijn, woah. Ik heb haast niet naar de bril gekeken maar naar hoe je je gezicht hebt gedaan, woah. De bril is ook leuk hoor, maar doe eens meer van dit soort dingetjes (dat je je gezicht vol schildert), vind het kei inspirerend.

  • Wat een eer! Dat zo’n artistiek iemand als jij zo’n reactie achterlaat op mijn blog! Dankjewel voor je lieve woorden! Doet me echt echt echt heel erg veel! <3 <3

 8. de manier waarop je foto’s maakt is zo gaaf!!! en je hebt me een idee gegeven want ik heb dus ook heel erg last van mn ogen door het felle licht… en ik zit minimaal 7 uur per dag achter mijn laptop ( grafisch vormgeven hè)

  • Dankjewel!!! En ja, zorg goed voor je ogen! Ze zijn zo’n belangrijk onderdeel van je lichaam. Mijn moeder is grafisch ontwerper en heeft serieuze oogklachten, probeer dat alsjeblieft te voorkomen!! xx

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt