zomaar wat op de (thee) kop getikte spulletjes

zomaar wat op de (thee) kop getikte spulletjes

Een theekopje is net zo lang opnieuw te vullen met thee tot het service op een dag op de grond valt en de vloer voorziet van scherven. Toch besloot iemand dat dit schattige theekopje op de uitgelichte afbeelding niet meer de moeite waard was om in de kast te bewaren. Het belandde heel zielig op de afdeling “afgedankt service” in een tweedehandswinkel bij mij om de hoek. Het stond daar maar, zielig te wachten tot iemand weer zijn/haar lippen tegen de rand van het kopje wilde zetten. €0,50 was het waard.

Zeven minuutjes oppassen en ik had dat geld weer terug verdiend. Ik kocht het kopje en nam het mee naar huis.
Allereerst vond ik het een heel schattig kopje ter aanvulling op het “vintage” interieur in mijn kamer. Ik doe er nu vooral water in als ik aan het water verven ben haha. Maar met een beetje fantasie zag ik er nog veel meer in. En zo ontstond bovenstaand Gif’je!!

theekopje

Ik toverde mezelf om tot de gekke hoedenmaker van Alice in Wonderland. Ik wilde dit echt al heel lang doen en toen ik dit schattige kopje in mijn bezit had, duurde het niet lang voor ik mijn schminkkoffer tevoorschijn had gehaald.
In dit artikel wil ik graag een paar van mijn favoriete vintage vondsten laten zien die ik op de (thee)kop heb weten te tikken. Het meeste komt van de IJ-hallen, een enorme vlooienmarkt in Amsterdam Noord, waar ik eigenlijk al sinds mijn twaalfde al mijn kleding vandaan haal haha. Tweedehands kleding is geweldig! En goedkoop! : )ck jeans

Ik had het al een beetje op Instagram verklapt, maar deze broek scoorde ik voor €1,- ! Hij lag bij een kraampje tussen de babykleding en toen ik vroeg hoeveel hij kostte vertelde de verkoper dat ik hem voor een prikkie mee kon nemen. Bedenk je even dat ik evenveel voor deze broek heb betaald als voor een loempia in de kantine. Ik ben normaal niet zo van de merken maar een mom jeans voor dat geld die ook nog eens goed zat kon ik natuurlijk niet laten liggen! Bovendien zat hij als gegoten! En het kersenshirtje kocht ik trouwens voor €4,- ook op de IJ-hallen.

jurkje

Oh dit jurkje! Wat heb ik veel vraag gekregen waar hij vandaan kwam. Nou ook van de IJ-hallen! €4,- om precies te zijn! Het is mijn favoriete item in mijn kledingkast! Misschien ook omdat ik hele bijzondere herinneringen heb aan een dag dat ik deze jurk droeg hihi…


typemachine

Misschien herkennen jullie deze typemachine nog wel van mijn sollicitatie video? Deze kwam ik per toeval tegen in hetzelfde tweedehands winkeltje als waar mijn theekopje vandaan komt. €5,- heeft hij me gekost. Waarom zeg ik iedere keer de prijs erbij? Omdat ik wil laten zien dat vintage shoppen echt heel goedkoop kan zijn!

medicijnpot

En tot slot, deze medicijnpot. Het is zooo vintage en staat super cute in mijn kamer. Ik legde er vier euro voor neer, misschien wat veel, maar hey! Deze is tenminste echt! (Dus niet zo’n stomme namaak van de Blokker/Action). Of het in het verleden met dit “medicijn” levens zijn gered weet ik niet haha, maar ik ben wel even op zoek gegaan naar de werking van dit product. De balsem wat hierin zat is gemaakt van de stam van een tropische boom in Midden-Amerika en van diezelfde boom werden producten gemaakt om sproeten te verwijderen! WAAAAT?! Damn, bestond er maar een middeltje om juist sproeten te krijgen, dan zou ik daar wel meer dan vier euro voor over hebben haha.

Wat is jullie mooiste vondst op de rommelmarkt? 
Liefs Myrthe

Zie ook:

16 reacties

 1. Oh geweldig wat weet je toch prachtige dingen te scoren! Die typemachine is echt een droom, en hoe tof is die medicijnpot met dat verhaal erachter!! En hoe je je hebt verkleed als mad hatter.. Love it haha xx

 2. Superleuke blogpost, wat een toffe dingetjes heb je op de kop weten te tikken, wooow. Ik wou dat ik net iets meer geduld had tijdens het ronddwalen in de kringloopwinkels, want wie weet had ik dan ook al wat leuke items 🙂 Je shminkkunsten zijn trouwens echt zot! Liefs!

 3. Toen ik scrollde door mijn Bloglovin’ dacht ik echt eerst dat er een artikel was over de hoedenmaker van Alice in Wonderland, maar jij was het gewoon weer, haha. Myrthe je bent geniaal!! En oeh, het gekke is, ik ben nu al een tweetal keer naar de kringloopwinkel geweest maar ik vind nooooit wat.

 4. Ahh zo leuk dit artikeltje! En LOVE hoe je jezelf tot hoedenmaakster hebt omgetoverd. (hij is btw echt het beste karakter in alice in wonderland)(thank joe johnny depp)

 5. Aah love je foto’s als Mad hatter! Met halloween heb ik echt precies die look gemaakt, blijft zo’n leuk personage. Van al deze foto’s krijg ik alweer gelijk zin om te gaan thriften, helas eerst nog een herkansing overleven haha.

 6. Geweldig artikel! Ik houd ook echt onwijs van tweedehands kopen. Het is zoveel beter voor onze planeet en vaak nog goedkoper ook 🙂 Ik heb gisteren een onwijs gave vintage rok gekocht, voor maar 3 euro. Yay voor tweedehands!

 7. Wat een ongelofelijk leuke blogpost! ik wil ook nog graag een x naar de ijhallen! Oh en sproeten is niet echt bepaald wat je wil hebben als ik ze weg kon geven gaf ik ze nu meteen aan jou maar dat gaat niet 🙁

 8. Je hebt echt al hele mooie items gescoord, zelf vind ik het ook heel leuk om op rommelmarktjes rond te lopen. 🙂 Ik denk het beste wat ik ooit als gescoord heb een camera is uit de jaren ’40.

 9. Wat een leuke items! Echt heel erg leuk! En ook je foto’s erbij, zijn zooo geweldig altijd! Dat je jezelf helemaal hebt omgetoverd naar de hoedenmaker, vind ik echt heeeeel erg gaaf! Tweedehands spulletjes zijn altijd heel erg cool! X

 10. dit vind ik toch echt weer masterlijk! (zowel de gifjes, je geschminkte koppie als de kleding en met name ck jeans voor een euro). ik moet echt nog eens naar de ij-hallen!

 11. Ooh love dat gifje! (en al je andere foto’s natuurlijk :)) Als ik vol hoop eens naar de tweedehandswinkel ga, dan liggen er echt nooit zo’n mooie dingen! Tja, volgende keer beter. X

 12. Zoveel liefde voor jou en je blog, maar ook zeker weten voor tweedehands winkelen. Ik heb denk ik sinds een jaar of 3 nu de vintage smaak te pakken en I’M HOOKED. En nu heb ik alleen maar meer Ijhallen kriebels dus ik ga zo linea recta bekijken wanneer hij weer op de NDSM werf staat. En als je goed zoekt zijn er inderdaad zoveel leuke spulletjes te vinden! Ik heb een hele mooie poster weten te scoren met de zee – aarde – maan cyclus voor 2,50 en ik denk dat dat wel een favorietje is 🙂 (EN OMG JE BENT DE MAD HATTER MAG IK JE MEE NAAR HUIS NEMEN)

 13. Ik word altijd zo blij van goedkope vintage vondsten <3 (niet dat ik heeel veel tweedehands dingen heb, maar ik shop wel steeds vaker tweedehands) Ik heb mijn typemachine ook op de rommelmarkt gescoord voor 7,50 en misschien dat dat wel m'n beste koopje ooit is. Wat is dat Alice in Wonderland gifje trouwens gaaaf, echt heel knap gedaan! + ik wil dat kersenshirt ook 🙂

 14. Wat een leuke vondsten! Ik word ook altijd zo blij van als ik iets uniek vind in tweedehandswinkels. Ik heb de laatste tijd een zwak voor schattige vintage schilderijtjes/ kaders/ afbeeldingen. Het lijkt me ook super om eens naar de IJ-hallen te gaan! En je gifje is ook heel leuk gedaan!!
  Liefs x

 15. Wow, wat leuk om te zien hoeveel werk je in dit artikel hebt gestoken! Heel origineel dat gifje, word er spontaan blij van. Ik ben zelf ook erg van de vintage kleding, het ontdekken van verborgen pareltjes geeft zoveel voldoening 🙂

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt