zalm lasagne in a jar ~ recept

zalm lasagne in a jar ~ recept

Ciao! Mie belle persone! Het is zover!
Wanneer jullie dit lezen zit ik in de auto, of ik hang met mijn kop uit het raam omdat het binnen zo verstikkend heet is… Waarschijnlijk dat laatste. We hebben een reis van twee dagen voor de boeg. TWEE DAGEN! Hellup, ik vind dat dagelijkse metroritje naar school van tien minuten al lang.

Maaar! Ik mag niet zeuren, we krijgen er tenslotte wel iets fantastisch voor terug! Wij gaan namelijk naar het prachtige Italië! Het land met de mooie steden waar romantische verhalen over de stad waken (Oh Romeo!), het land die bijna won met het EK voetbal 2016 (toch? ik weet het eigenlijk niet eens haha), het land die van bovenaf lijkt op een laars ÉN het land met het lekkere eten. Ja hoor, spaghetti, pasta, pizza en lasagne ik kan niet wachten om jullie weer te ontmoeten!

Om alvast in de stemming te komen heb ik zelf lasagne gemaakt. Om het gerecht iets persoonlijker te maken heb ik er voor gekozen de lasagne in een “jar” te doen. Dit staat super leuk op tafel (trouwens: ook leuk als er gasten komen eten! Als verrassing, dat is toch veel beter dan zo’n saai bord??)  Wil je dit nou zelf ook maken? Ik heb dit recept als basis gebruikt en op mijn manier in de jar gedaan. In dit artikel leg ik uit hoe jij ook zo’n toffe lasagne in a jar kan maken! Kijken jullie mee?


IMG_1010
IMG_1007
IMG_1008
IMG_1009
IMG_1011

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

600 gr verse spinazie
1 eetl olijfolie
5 a 6 tomaten
300 gr gerookte zalm, in plakken
een pak lasagne bladen
1 teentje knoflook, fijngehakt
250 gr ricotta
75 gr geraspte kaas
snufje nootmuskaat

peper en zout

En een jar of een soort voorraad potje. Ik heb de mijne bij de Action gekocht.

Dit is wat je moet doen

1. Verwarm de oven op 200 graden. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de knoflook. Voeg de spinazie toe (in stappen) en bak totdat hij geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet en druk het overtollige vocht er uit.
2. Roer de ricotta door de spinazie en breng het mengsel op smaak met peper, zout en een klein snufje nootmuskaat.
3. Nu komt het grappige stuk. Ik heb dus mijn lasagne bladen met een (schone!) schaar het perfecte rondje geknipt net zo lang totdat het groot genoeg was dat het in de jar zou passen. Ik had dus allemaal cirkelvormige lasagne bladen. Ik ben ze zelf vergeten van te voren te koken, maar dit is wel belangrijk anders kan het vocht er niet uit.
4. Nu doe je de lasagne cirkeltjes in de jar (haal wel eerst het ijzerwerk en de deksel van de jar, dit kan namelijk niet in de oven!).
5. Vervolgens snijd je de tomaten in plakken en belegt hiermee de lasagne cirkeltjes. Smeer daarna 1/3 van het spinaziemengsel er over en verdeel er wat zalmplakjes over.
6. Dek af met een laag lasagnecirkeltjes en maak weer een laag met tomaat, 1/3 spinazie en de rest van de zalm. Leg daar weer een paar lasagne cirkeltjes op (wauw ik ben nu echt verslaafd aan dit woord!) en eindig de jar met een laag tomaat en laag spinazie. Bestooi met geraspte kaas.Herhaal nu stap 4,5,6 bij de andere jar’s en zet ze vervolgens allemaal ongeveer 10 minuten in de oven. Controleer af en toe of het goed gaat en als het nodig is laat het dan nog wat langer in de oven staan.

Heel veel plezier met het maken/eten !
Wat is jullie favoriete gerecht? Uit welk land komt dat?

Geniet van je dag!
♥ Liefs Myrthe

PS: De tekenartikeltjes staan allemaal ingepland voor de komende weken en verder ga ik proberen vanaf de camping zoveel mogelijk jullie op de hoogte kunnen houden via mijn blog (en anders via mijn instagram dus als ik even niet reageer op je reactie komt het dus daardoor)

Bewaren

6 reacties

  1. Hopelijk overleef je de auto rit een beetje. Ik word altijd gek tijdens zo’n auto rit. Gelukkig hebben ze muziek uit gevonden.

    De lasagne ziet er echt lekker en leuk uit. Lasagne is mijn lievelings eten, dus ik ga het zeker eens proberen te maken.

    Have fun 🙂

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2020 Myrthe Schuijt

Scroll Up