de gay pride 2015

de gay pride 2015

Fietsen. Fietsen. Fietsen. Simpelweg het leukste wat ik vind om te doen na een lange vakantie in het buitenland! Lekker Hollands met de wind in mijn haren, hobbelend over de vele bruggetjes van Amsterdam. Toerist in eigen dorp, errrug hè?

Zo was het dus laatst weer raak. Voor mijn blog wilde ik een beetje in onze hoofdstad rondstruinen, plaatjes schieten, stroopwafels eten want hé, dat is toch wel een ongelofelijk voordeel van ons kikkerlandje. En zo inspiratie opdoen voor nieuwe artikeltjes. Enthousiast pakte ik dan ook mijn overlevingspakket voor die dag bij elkaar, toen ik er via Instagram achter kwam dat er net die dag de Gay Pride plaatsvond in Amsterdam. Een jaarlijks optocht door de grachten die in het teken staat van homoseksuelen en travestieten. Al een lange tijd ben ik fan van het blog ik vrouw van jou en een goeie vriend van me staat elk jaar trouw vooraan te wachten tot de praalboten voorbij komen. Dus ik besloot het een kans te geven! Tenslotte had ik een hoop positieve dingen over de dag gehoord, en het was prachtig weer, wat geen toeval kon zijn.

Met mijn vader sprong ik op de fiets, geheel in roze gekleed uiteraard, en een uur later arriveerde we op centraal station. Twee en een half uur hebben we vertoefd achter een paar dranghekken en net op het moment dat ik naar de wc wilde gaan begon het spektakel. Maar het was het allemaal absoluut waard! Echt geweldig om mee te maken!

Het hele gebeuren begon allemaal met een man die op een soort waterslang (of wat het ook is) stond, waarmee hij allemaal trucjes uitvoerde. Heel gaaf. Nonchalant trok hij zijn broek omlaag, zodat iedereen zijn onderbroek kon zien, alsof hij wilde zeggen; Yo welkom bij de twintigste editie van de Gay Pride! Maar dat was voor de meeste in het publiek ook al duidelijk zonder die woorden te gebruiken.

Uiteraard pakte ik weer mijn fotocamera erbij. Tot mijn grote spijt waren veel foto’s bewogen, dus daar moet ik nog aan werken de komende tijd, maar dit zijn de foto’s die wel goed gelukt zijn en waar ik stiekem wel een beetje trots op ben! 🙂 Kijken jullie mee?

IMG_4624
IMG_4638
IMG_4645


IMG_4723
IMG_4819

IMG_5130


IMG_5194

IMG_5245
IMG_5302

IMG_6691

Ben jij ooit bij de Gay Pride geweest? Zo ja, wat vond je ervan?

Geniet van je dag!
♥ Liefs Myrthe

2 reacties

  1. Hee, wat een mooie blog heb je! Ik kwam door een andere blog hier terecht. Ik vind het echt heel erg mooie foto’s. Ik wil ook wel weer eens een dagje naar Amsterdam!
    Groetjes van Janne

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt