glow

glow

Toen ik in 2018 voor het eerst lichtfestival GLOW in Eindhoven bezocht, nam ik mij voor: Ooit ga ik hier ook aan meedoen. Niet wetend dat die droom drie jaar later al in vervulling zou gaan! Samen met kunstenaar Hugo Vrijdag en mede stagiair Britt Willemen toverden we het Ketelhuisplein op Strijp-S voor gedurende een week om tot een bloemen zee. Een projectie van 1,6 hectare groot, wat symbool staat voor de de ideale ecologische voetafdruk. Helaas is onze voetafdruk in Nederland momenteel 5 hectare groot.

Op de grond en op de gebouwen werden bloemen, getekend door de kinderen van Eindhoven en Hugo, geprojecteerd door middel van “pani projectie”, dat is een analoge manier van projecteren en is uitgevonden voor de opera’s in Wenen, veertig jaar geleden.

Uitgelichte afbeelding door Bart van Overbeeke.

Het team!!
Foto’s door Cavid Xelilov
Foto door Johan Vis
Foto links door Femke Roefs & foto rechts door mijzelf
Foto door Martijn van Weeghel
Foto door Louis Kusters
Foto door Jos Bogers

Hierboven is één van de vijftien beamers te zien en het plaatje. De beamers worden zó warm, dat het een gat in je kleren zou branden als je ervoor zou gaan staan (hebben we natuurlijk maar niet uitgeprobeerd 😉 )
Ernaast is een slide te zien, die je voor de beamer kan doen. De beamer projecteert vervolgens het gene wat op de slide staat. Ga na dat één zo’n bloemetje van een centimeter groot op het plein de afmeting van meters lang kreeg.

Het was keihard werken maar echt een geweldige ervaring. Ik heb zoveel geleerd en ben heel dankbaar dat alles gelukt is, dat we prachtig weer hadden én dat het op de valreep allemaal door heeft kunnen gaan, ondanks corona (een week later ging namelijk de lockdown in).

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt