het enige recht wat een vrouw heeft, is het aanrecht

het enige recht wat een vrouw heeft, is het aanrecht

“Het enige recht wat een vrouw heeft, is het aanrecht,” de levensspreuk van meester Alwin, een leraar op mijn basisschool. Nadat deze uitspraak een paar jaar onrustig door mijn hoofd heeft gespookt, besloot ik op te staan en gebruik te maken van dit voorrecht. Want hallo, waarom was ik nooit eerder op het idee gekomen, om mijn taak als vrouw te volbrengen? Dus ik ging op pad. Met mijn Albert Heijn tas in mijn ene hand en in de andere mijn portemonnee. Eigenlijk was ik doodziek, de wallen moeten onder mijn ogen hebben gestaan en mijn gesnotter moet mijlen ver nog te horen zijn geweest, maar van stil zitten en niks doen word ik gek (daarom heb ik nu ook een blog 😉 ).
Eenmaal in de winkel; “Mevrouw weet u waar de SesamstRaat? Uhm sesamzaad, uhm nee de sesamzaad staat?”  Gevolg? Ik kreeg dé blik. Dé blik van de winkelmedewerkster waarin ik het volgende met gemak kon aflezen; “O-nee-he-toch-niet-weer-zo’n-puber-die-op-het-idee-is-gekomen-om-uit-haar-kindertijd-te-stappen-en-zelf-te-gaan-koken-Holymoly.”

Thuis aangekomen kon het bakfestijn beginnen. Heel Holland bakt, dus ik ook. Wat ik wilde maken was vanzelfsprekend, namelijk börek, een Turks gerecht, waar ik stiekem een zoete liefde voor koester. Ik heb het gerecht bij een vriendin leren kennen, en sindsdien eten we dat altijd wanneer ik bij haar op bezoek kom. haha.. 🙂

Heb ik jullie al watertandend weten te maken? Nou dan heb ik goed nieuws ik heb namelijk het recept voor jullie! Het is heel simpel te maken, en een uitzonderlijk kooktalent is niet nodig bij dit gerecht. Om het iets gezonder te maken kan je er nog een flinke salade of groene smoothie bij maken, maar dat is geheel aan jou!

IMG_5026

IMG_5029

Ingrediënten:

– 500 gram filo deeg

– 300 gram feta kaas

– handjevol peterselie

– 1 beker melk

– 1 beker zonnebloemolie

– 1 ei

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het pakje filodeeg en laat het ongeveer 5 minuten rusten. Snij intussen de Feta kaas in stukjes en knip de peterselie fijn. Voeg dit toe aan de kaas en roer goed. Open het filodeeg en spreid elke stuk over de ovenschaal of taartvorm. Maak een mengsel van melk en zonnebloemolie en smeer een dunne laag over het filodeeg. Strooi een paar eetlepels kaas over het filodeeg. En ga zo door totdat je een stapel hebt (net als lasagna). Smeer eigeel over de bovenste laat filodeeg en voeg een beetje sesam toe. Bak de börek voor ongeveer 30-40 minuten totdat het geheel een mooie kleurtje heeft gekregen. Tada! Eet smakelijk, of zoals ze in het Turks zouden zeggen; afiyet olsun! 🙂

Ik heb het recept hier gevonden.

Geniet van je dag!
♥ Liefs Myrthe

2 reacties

  1. Oh dit ziet er erg lekker uit! Ben bijna van plan het zelf te maken, echter ben ik niet zo’n koker haha. daar heb ik een hele fijne vent voor in huis 😉

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2020 Myrthe Schuijt

Scroll Up