hoe myrthe ondanks alles haar 16e verjaardag haalde

hoe myrthe ondanks alles haar 16e verjaardag haalde

Ja, een raadsel, dat is het. Ik heb me maar al te vaak van een duikelrek laten flikkeren, ben bijna aangereden op mijn 15e verjaardag omdat de hond van mijn tante was weggelopen, heb mezelf voor gek weten te zetten op de momenten dat het echt niet oké uitkwam, en dan niet te vergeten alle kleine ongelukjes tussen neus en lippen door, zoals mijn hand heftig verbranden tijdens het oppassen (oopsssss), van de trap afdonderen, uitglijden bij het fietspad op weg naar school, en niet te vergeten het feit dat mijn vriezer al mijn hele leven het formaat heeft van een sardineblikje. (ja het is heftig als er maar 1 ijsje in past) Ondanks alles blijkt maar weer uit de datum van vandaag dat ik zojuist mijn zestiende verjaardag gepasseerd ben en er alweer een halve procent van mijn zeventiende levensjaar opzit. Een behoorlijke prestatie als je het mij vraagt!

Afgelopen zomer las ik het boek: “Hoe Seppe ondanks alles zijn zestiende verjaardag haalde”. Ik heb bewust besloten hier geen review over te schrijven omdat ik er van overtuigd ben dat dit boek echt speciaal voor mij geschreven is, (wat uiteraard helaas niet zo is) en daarom dit ook liever voor mezelf wilde houden. Bovendien vond ik het een geweldig (wel een beetje langdradig) boek, dat niet bij heel veel mensen in de smaak zou vallen. Het leuke was gewoon dat het leek alsof ik mijn eigen levensverhaal las, ondanks dat de Vlaamse Seppe van een ander geslacht is. Een jongen met een hoop wilskracht en passies, maar die hierdoor vaak buiten de boot valt. Toch had hij altijd een plekje in zijn klas door zijn humor. Mocht je nou toch geïnteresseerd zijn, is het natuurlijk altijd toegestaan om over dit boek te googelen.
Anyway, omdat dit boek me zo aansprak en mijn zestiende verjaardag voor de deur lag, besloot mijn creatieve grafisch ontwerpende moeder een origineel cadeau voor me in elkaar te zetten en zo haalde ik twee dagen geleden het cadeau papiertje van een prachtige boekje: “Hoe Myrthe ondanks alles haar zestiende verjaardag haalde.” Spontaan voelde ik tranen bij me omhoog komen bij het doorbladeren ervan. Wat een mooi cadeau was dit! Over elk jaar van mijn leven hadden mijn ouders iets geschreven (+ hele leuke foto’s verzameld) over mijn leven wat ik moeilijk heb gevonden, of bijvoorbeeld een oma die overleed en mijn haat-relatie met sporten. Iedere keer stond er dan onderaan iets heel liefs wat daarmee te maken had, en wat de situatie beter heeft gemaakt. Dus “ondanks” dit en dat heb je “dit en dat”. Heel lief en heel waardevol! Bij elk jaar heb ik de mogelijkheid om mijn eigen ervaring erover te schrijven, zodat het helemaal “mij” is! 🙂

IMG_7167
IMG_7170
IMG_7173
IMG_7180
IMG_7182
IMG_7184
IMG_7187
IMG_7189
IMG_7193
IMG_7194
IMG_7195
IMG_7196
IMG_7218
Baby Myrthe haha

IMG_7198
IMG_7224
IMG_7235

O check mij dan.

IMG_7238
IMG_7214
Deze foto vind ik zo mooi! Toen was ik al lekker in de weer met tekenen en schrijven hihi.

IMG_7209
EN ZO HAALDE MYRTHE ONDANKS ALLES HAAR ZESTIENDE VERJAARDAG

Mijn zestiende verjaardag was dus één groot feest! Ik haalde nét niet de vijftig volgers op Bloglovin (lees: 49). Wel vertelde lieve Simone uit mijn klas, (mocht je dit lezen, ik wilde je even op deze manier bedanken hihi) dat ze mijn blog volgt. Ik vind het best wel raar om te beseffen maar wel heel leuk om te horen! Dat motiveert me echt om verder te gaan!

Geniet van je dag!
♥ Liefs Myrthe

26 reacties

 1. Awh wat super gaaf! En dit is de meest origineelste cadeau die ik ooit heb gezien! Ik dacht al, hoe kun je zo’n gave titel verzinnen? Maar toen ik door las begreep ik hem. Echt onwijs leuk! Ps in je sidebar staat dat je 15 bent :p

  • Hahaha, ik woooou dat ik die titel had bedacht! Maar nee helaas, pindakaas, daar ligt niet mijn talent.
   En dankje! Ik heb maar even mijn leeftijd aangepast, haha, als het aan mij had het gelegen, had er over twintig jaar nog gestaan dat ik vijftien ben hihi ^_^

 2. Wauw, wat een prachtig cadeau! Echt… Doet me een beetje denken aan het cadeau voor m’n 18e verjaardag, mijn mama had een doos vol herinneringen en foto’s aan me gegeven. M’n eerste tutter zat er bijvoorbeeld in en een soort dagboek van mijn mama toen ik pas geboren was. 🙂 Cadeaus met emotionele waarde zijn de beste cadeaus!
  Proficiat trouwens!

  • O, wauw! Dat is ook zo ontzettend dierbaar! Ik kan me voorstellen dat ook heel waardevol voor je is! Iets om noooooooooooit weg te gooien! 🙂 Dankje trouwens!;)

 3. Wauw, ik ben hier zo stil van geworden. Hoe mooi is dit kado? Echt prachtig dat je lieve moeder dit voor je heeft gemaakt! Ik ben echt helemaal weg van het idee. En kijk dan hoe het is uitgewerkt? Echt suuuuuuuuper mooi! En wat?? Heb je maar 49 volgers? Je verdient er echt duizenden meer hoor!! Wat een leuk artikel!! Xxx

  • Dankjeeee, ik ben er ook zooooooo blij mee!!! En echt super lief van je Lobke! Ik kan nu met trots zeggen dat ik de 50 gehaald heb vandaag (eigenlijk gisteren al, maar toen hadden twee mensen zich ge-unsubscribed op mijn blog dus dat telt niet) Haha, ach ja het is het een begin, en ik ben al ontzettend trots op dit getal! Maar wel ontzettend lief van je! Jij bent ook al lekker bezig was me opgevallen! 99 volgers, oeh! Spannend! 🙂 Het is dat ik je natuuuurlijk al lang volgde, anders was ik graag je honderdste fan geworden! Dat zou een eer zijn geweest haha. Liefs!

 4. Wauw, wat heeft je mama dat super mooi ontworpen, gaaf cadeau en erg onvergetelijk! Je hebt al een heleboel meegemaakt zo te lezen! Ik ben dus drie dagen te laat, maar toch nog een gelukkige verjaardag! Ik ga dat boek even googlen en misschien ook wel eens een keertje lezen!

  Liefs,

 5. Dit is het meest originele cadeau ooit! Echt heel gaaf! Het is al eventjes te laat, maar toch nog een gelukkige verjaardag! En aah, wat stom dat je nét niet de 50 volgers haalde! Want je verdient ze echt, je hebt een leuke schrijfstijl en blog!

 6. Wat is dit gaaf!!!! Ik moest dit artikel wel aanklikken toen ik de titel las, want ook ik vond Seppe’s levensverhaal (okay, niet helemaal) heel erg awesome. Maar wat nog awesomer is, is dat boekje. Heel creatief en echt SUPER tof. Misschien moet ik mijn ouders maar subtiel deze blogpost laten lezen, haha! 😉

  • Jij hebt het ook gelezen? Dat is zo toevallig! Ik kwam het per toeval tegen in de bieb, haha. Ja ik ben ook zo blij met dit boekje! Hahaha, veel succes met je puppy-ogen-smeek-actie bij je ouders!!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt