winter is coming!!! – recept mug cake’s –

winter is coming!!! – recept mug cake’s –

De twee keukenprinsesjes Myrthe en Roos zitten koukleumend met een sjaal om de hals en een geitenwollensokken trui op de bank. Ze kijken met bevroren ogen toe te hoe de twee ijsprinsesjes Elsa en Anna zonder jassen rondhuppelen door de enorme hoeveelheid sneeuw die maar blijft vallen. Ja, dat Disney magisch is weten we inmiddels allemaal, maar om zelf ook een beetje van die toverkrachten in huis te halen besloten we ons op een andere manier te verwarmen. Niet dat de ijspegels bij ons thuis over de rand van de buis hangen hoor, tenslotte is het het warmste najaar van de laatste 1000 jaar. Mijn punt is meer dat een animatiefilm zonder chocola op de maag tot en bevroren hart kan leiden. Dus om dit te voorkomen maakte we onze eigen mug cakes (!!!!) en oudhollandse kruidnoten (you bastards)… En vandaag deel ik onze geheime toverdrank voor het maken van deze geweldige guilty pleasures! YAY!

Processed with VSCOcam with hb2 preset
Processed with VSCOcam with b5 preset
Processed with VSCOcam with hb1 preset
Naamloos-2
IMG_9393
Processed with VSCOcam with hb2 preset

En? Loopt het water je al in de mond bij het zien van deze foto’s? Nou bij ons in ieder geval wel! Toen ik zestien werd kreeg ik van mijn “oude theaterschool vriendin” / “mede-busreiziger” / “oud zwemschoolvriendin” / “soort van buurmeisje”  maar bovenal mijn Kameraad waar ik enorm veel lol mee kan hebben en goede gesprekken mee kan voeren, een toverboek aan recepten voor een mok vol goud! “Omdat het zo binnen het bloggerswereldje past” zei ze, en dat had ze helemaal goed want wanneer er iets binnen het nom “zoetigheid” binnen mijn Bloglovin’ overzicht verschijnt is het eerste wat ik doe SAVEN! Gevolgd door het zwart trekken bij het zien van al die heerlijke foodfoto’s. Ik durf te wedden dat ik niet de enige ben die onder het zien van deze online recepten lijd. Anyway, we spraken dus af en na heel wat keuzestress (Kugh* Kugh* Economie) besloten we uit mijn boekje “Mug Cakes” door Lene Knudsen voor de recepten “Smeltend hart” en “Mug cookie met M&M’s” te gaan!

Processed with VSCOcam with hb2 preset
Processed with VSCOcam with hb2 presetNaamloos-3-3

Benodigdheden voor 1 persoon:

30 gram boter, 1 ei, 4 eetlepels suiker, 1 theelepel vanillesuiker, 2 theelepels slagroom, 2 1/2 eetlepel cacaopoeder, 6 eetlepels bloem, 1/2 theelepel bakpoeder en 2-3 blokjes chocolade

Bereiding:

Laat de boter 20 seconden in een kom in de magnetron (800 watt) smelten. IN DE BEKER: Voeg al kloppend achtereenvolgend het ei, de suiker, de vanillesuiker, de slagroom, het cacaopoeder, de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter toe. Druk de blokjes chocolade in het midden van het beslag. Zet de beker 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (800 watt). En TAM TAM TAM, de mugcake is af!

Wat ik van deze mugcake vond:

Chocolade en Myrthe is een huwelijk dat tot aan de dood nooit zal scheiden. Hoewel deze mugcake onwijs lekker was en absoluut het proberen waard is, vond ik de mugcake wel een beetje aan de droge kant. Ik miste een beetje de gesmolten chocolade die, zoals ik hoopte, tussen alle naden van je tanden blijft kleven en als een engeltje op je tong pist. Maar zoals gezegd, het is zeker voor herhaling vatbaar! 🙂

Processed with VSCOcam with b5 preset
Naamloos--2

Processed with VSCOcam with hb2 preset
Processed with VSCOcam with hb2 preset

Naamloos-7

Benodigdheden voor 1 persoon:

15 gram boter, 1 theelepel bruine basterd suiker, 1 theelepel vanillesuiker, 1 eidooier, 4 eetlepels bloem en heel veel grof gehakte M&M’s.

Bereiding:

IN DE BEKER: Laat de boter 20 seconden in de magnetron (800 watt) smelten. Voeg al kloppend achtereenvolgend de bruine basterdsuiker, de vanillesuiker, de eidooier en de bloem toe. Verspreid de M&M’s over het beslag. Zet de beker 1 minuut in de magnetron (800 watt) en klaar is kees!

Wat ik van deze mugcake vond:

M&M’s, moet ik nog meer zeggen?! Oké ik geef toe, soms vraag ik me ook af waarom ik nog steeds geen diabetes heb. Misschien komt dat omdat deze mugcake niet zo goed meewerkte als gehoopt. Het uitlepelen, wat een ramp, het leek wel van marmer. Naar mijn vermoeden hebben wij gewoon iets fout gedaan, dus voor de volgende keer heb ik me al voorgenomen om mok van te voren in te smeren met boter. Ondanks dat deze mugcake nogal tegenstribbelde was het zeker het lekkerste dat ik afgelopen maand heb gegeten. Jammer dan ook dat we de bodem van de mok nooit bereikt hebben omdat het gewoon zo onmogelijk vast zat, anders was ik echt helemaal los gegaan. Deze wil ik sowieso nog wel een keertje maken na een lange schaatstocht (please Elsa! Ik smeek je, laat het weer vriezen dit jaar!)

Processed with VSCOcam with hb2 preset
Processed with VSCOcam with hb2 preset
Processed with VSCOcam with hb2 preset
Processed with VSCOcam with hb2 preset
Processed with VSCOcam with hb2 preset
En tot slot maakte we ook nog wat pepernootjes! Deze maakte we heel simpel met zo’n kant-en-klaar pak uit de supermarkt, maar zeker niet minder daardoor!

En? Wat vinden jullie van mugcakes? Yay or nay?

Geniet van je dag!
♥ Liefs Myrthe

Bewaren

14 reacties

  1. Aah Myrthe, ik krijg hier HONGER van! Wat ziet dat ‘smeltende hart’ (die misschien niet helemaal smolt, maar oké 🙂 ) er heerlijk uit, en ook die pepernoten! Zelf heb ik dit jaar nog helemaal geen pepernoten gebakken, moet ik gauw maar eens gaan doen.. Maakt niet uit dat het al Sinterklaasis geweest toch? 🙂

    • Haha, zo had ik er nog niet naar gekeken maar je hebt gelijk die naam klopt inderdaad niet helemaal! En pepernoten bakken mag van mij altijd! Al is het met Pasen! 😉

  2. Dat ziet er zo gezellig uit!!! EN DIE TRUI OMG MYRTHE. Ik moest trouwens echt lachen bij ‘als een engeltje die op je tong pist’ hahahaha, ik snap wel precies wat je bedoelt. (en dat je dan met je bek vol chocola met een brede grijns op de foto staat, ook altijd leuk 🙂

    • DANKJEWEL!!!! Hij is tweedehands haha, wel jammer dat het weer nu toch te warm is om een trui dragen op dit moment maar het liefst draag ik hem 24/7! En ja echt ik snoep VEEEEL te veel tijdens het bakken van dingen wat resulteert tot bek vol beslag haha!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt