over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Myrthe Schuijt en ik ben in het laatste halfjaar van de vorige eeuw ter wereld gekomen, in Amsterdam. Dat betekend dus dat ik nu al meer dan 22 jaar op deze wereld rondloop. In die jaren ben ik getransformeerd van knutselende kleuter tot kunstacademie studente.

Mijn opleiding(en)

Ik studeer namelijk animated & illustrated storytelling aan het St. Joost in Breda. Daarvoor heb ik tot juli 2018 op een Vrije school in Amsterdam gezeten. (Geert Groote College).
Op beide scholen staat creativiteit centraal. Gelukkig maar, want dat is mijn roeping!

Ik als beeldmaker

Mijn krachten als beeldmaker zet ik graag in voor maatschappelijke onderwerpen. Ik verpak mijn verhalen in conceptuele en humoristische jasjes om serieuze onderwerpen op die manier luchtig en toegankelijk te maken. De technieken die ik toepas variëren vaak per project. Het liefste leer ik nieuwe skills bij, zoals ik in het verleden leerde risoprinten, linosnede, 3D animatie, stopmotion, projection mapping, pixelation etc. Zowel analoog als digitaal te werk gaan spreekt mij aan, maar als ik die twee kan combineren ben ik al helemaal gelukkig.

Overige info

Naast mijn illustratie en animatie werk houd ik ook van (analoog) fotograferen, reizen, musea bezoeken, lezen, kleding maken op de naaimachine, keramieken, tuinieren, fietsen en schrijven. Jarenlang is deze website mijn blog geweest, waar ik meerdere keren per week een artikel plaatste. Nu functioneert het meer als portfolio.

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt