18 worden op 18 augustus

18 worden op 18 augustus

De afgelopen zeventien jaar en 364 dagen heb ik in een droom geleefd.

En vandaag, wanneer ik mijn ogen zal openen, ben ik volgens de Nederlandse wet  volwassen. Is het dan ook tijd om wakker te worden?

Het afgelopen jaar deed ik voor mijn PWS onderzoek over volwassen worden. Ik vroeg me af hoe hier in andere culturen aandacht aan wordt besteed.
Ondertussen leefde ik naar het moment toe dat ik volgens mijn eigen cultuur volwassen ben: mijn achttiende verjaardag. Ik dacht na over het leven, mijn jeugd en mijn toekomst. Ik vind het geweldig om volwassen te worden, er zijn zoveel dingen die ik wil zien, doen en ondernemen. Ik wil levenservaring opdoen en wijzer worden. Maar bovenal altijd mijn dromen en ambities blijven volgen. Wat anderen er ook van zeggen.

Vandaag zal ik wakker worden op een tropisch eiland in Thailand. Ik ben zo dankbaar dat ik mijn achttiende verjaardag hier mag doorbrengen! Dat is in ieder geval al één droom die is uitgekomen!

Lieve lezers, ga altijd je dromen achterna!
Heel veel liefs Myrthe

Zie ook:

 

10 reacties

  1. GEFELICITEERD MYRTHE!! Zo gaaf dat je je verjaardag mag doorbrengen op een tropisch eiland! Heel veel geluk en creativiteit gewenst in je eerste volwassen levensjaar!<33

  2. Ik had je op 18 augustus al op instagram gefeliciteerd, maar nog even een verlate felicitatie hier hoor: gefeliciteeerd ♥ 18, woah. Ik vind het zo’n gek idee dat ik over een paar maanden ook 18 ben en officieel volwassen (waarschijnlijk voel ik me dan helemaal niet zo, haha. maar opgroeien is inderdaad wel iets speciaals.) Heerlijk dat je je 18e verjaardag in Thailand mocht vieren. Geniet ervan nog daar!!

  3. Aah gelukkig heb ik je al gefeliciteerd op instagram, maar ik wil het hier ook nog een keer graag doen: GEFELICITEERD <3!! Je foto is weer zo mooi Myrthe!! Ik blijf het zeggen, maar je bent zo creatief (en lief!!) <3

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt