geen vlees meer voor een schoner geweten – VIDEO –

geen vlees meer voor een schoner geweten – VIDEO –

Naast fotograferen heb ik nog een hobby: video’s maken. Ik vind het heerlijk om mijn creativiteit in beweging te kunnen zetten en de kijker mee te slepen in een fantasiewereld vol illustraties en verrassingen. Voor schoolopdrachten maakte ik (vooral vroeger) dan ook vaker een video als werkstuk dan een papieren verslag waarbij je wordt gecontroleerd op spellingfouten. De reacties waren vaak positief waardoor ik de keer daarna nog gemotiveerder was om een filmpje te maken.

Laatst was het weer zo ver. Toen we de opdracht voor maatschappijleer kregen om in een groepje van 5 een debat voor te bereiden zei ik meteen dat ik een filmpje wilde maken. En zo geschiedde, na een weekend hard werken (terwijl ik ook nog ander huiswerk had en de zon buiten volop scheen…) stonden we vorige week woensdag voor de klas met het resultaat!

En omdat ik mijn blog zie als een plekje waar ik mijn creativiteit op kwijt kan wil ik dit filmpje ook graag met jullie delen!  Helaas was het niet mogelijk om de video op mijn YouTube kanaal te zetten, vanwege auteursrechten van de muziek, maar op VIMEO lukte het wel! Ik weet niet voor hoe lang, maar nu heb ik in ieder geval de mogelijkheid om de video met jullie te delen! Veel kijkplezier! 🙂

IMG_96722
WOOOHOOO backstage!!!

Voor maatschappijleer moesten wij een debat voorbereiden waarbij de klas zou gaan discussiëren over een thema. Wij hadden gekozen voor het onderwerp: dierenleed in de bio-industrie. Samen met Puck heb ik dit filmpje gemaakt terwijl de rest van de groep zich inhoudelijk heeft voorbereid op de discussie. Zij zouden de klas gaan vertellen hoe het er aan toe gaat in die enorme stallen en wat de gevolgen zijn van het eten van al dat vlees.
Zoals jullie misschien wel weten eet ik zelf vegetarisch (of zoals Dilys het altijd noemt, vagetarisch omdat ik wel vis eet). Ik ben dus van mening dat de mens het ook makkelijk kan overleven als het minder vlees eet. Dus bijvoorbeeld 6 dagen in de week i.p.v. 7 dagen. Dat kan al zoveel schelen!
Ik ben heel erg benieuwd wat jullie mening hierover is. Ben jij het eens met de stelling “Geen vlees meer voor een schoner geweten” ?

Fijn weekend! Ik denk dat ik mijzelf vandaag ga trakteren op een vegaburger met een blaadje sla 😉
Liefs Myrthe

Bewaren

34 reacties

  • Hahahahaha je zou “mijn kop” eens moeten zien als ik op de fiets zit met mijn oortjes in. Dan doe ik ook niks anders dan playbacken op de muziek die ik op dat moment hoor haha, een soort goudvis op een fietsje.

  • Yay! Dankje! En super goed dat je best doet om minder vlees te eten! (al blijft dat natuurlijk altijd je eigen keus, en heb ik daar verder niks over te zeggen natuurlijk ;))

  • Jaaa! Wat een leuke reactie!
   Ik ben vegetariër sinds mijn 16e verjaardag, dus dat is 18 augustus 2015! 🙂 Ik ben ooit eerder vegetariër geweest, maar ik liet me vertellen dat het beter is om te wachten tot mijn 16e omdat je dan bepaalde stoffen die in vlees zitten minder nodig hebt. Ik heb hier verder geen onderzoek naar gedaan maar heb toen gewoon gewacht tot ik zestien was! 🙂

 1. Wat een geweldig creatief filmpje! Super knap gedaan met die stopmotion en jullie in het boek! (heb je zomaar een greenscreen in de achtertuin staan?!)
  En ik vind ook dat je een heel goed punt maakt met de stelling. Met mijn ouders at ik meestal vijf keer per week vegetarisch. Nu ik sinds een half jaar op kamers woon is dat lastig (ik woon met drie huisgenoten die erg van vlees houden). Maar ik heb hen er wel van kunnen overtuigen dat vegetarisch eten ook lekker kan zijn Yay!

  • Hahaha, had ik maar een green screen in mijn achtertuin staan! Nee, nu moet ik het ding iedere keer met stokken opzetten en met touwen vast binden aan de schutting om te voorkomen dat ie omwaait. Lekker amateuristisch dus!
   En yay! Super leuke reactie verder! Natuurlijk blijft het altijd je eigen keuze of je vlees wilt eten, en moet je, je ook niet schuldig gaan voelen als je het wel eet omdat je huisgenoten het zo graag willen. Geniet er van zeg ik! xx

 2. Haha wat leuk! Ik eet al mijn hele leven geen vlees, gewoon omdat ik zo opgevoed ben, maar ik ben mijn ouders heel erg dankbaar voor omdat ik zelf ook totaal niet achter de bio-industrie sta. haha wat grappig een ‘vagetariër’, heel leuk gedaan die video!

  • Ja, super goed van je ouders inderdaad! Als ik ooit ooit ooit ook kinderen krijg zou ik ze natuurlijk ook het liefst vleesloos opvoeden, maar misschien zijn er tegen die tijd niet eens meer van die mega stallen met al die onschuldige wezens die vetgemest worden voor de slacht. Hmm… Dat zou fantastisch zijn! 🙂

 3. Super leuk gemaakt dat filmpje! Ik ben zelf geen vegetariër of vagetariër, maar ik ben we van mening dat we allemaal veel minder vlees moeten gaan eten. Ik probeer daarom ook minder vlees te eten en ook niet meer elke dag!

  • Wat je ook doet moet je natuurlijk zelf weten, en ik vind ook dat iedereen daar zijn/haar eigen keuzes in mag maken maar ik ben het wel heel erg met je eens! Jouw maag overleefd het wel als het 1 vleesmaaltijd overslaat en het bespaart zoveel levens!

 4. Ahh wat leuk gedaan!! Wat leuk dat je dit (kinda) voor/met school kan doen! Hiero ook een vagetarier (ook al eet ik bijna nooit vis, maar dan meer omdat ik ‘t niet echt lekker vind 🙂

 5. Je heb mij weer verbaast. Eigenlijk zou dit gewoon op YouTube moeten. Vind het echt knap hoe je dit weer in elkaar heb gezet. Moet wel eerlijk bekennen dat ik best vaak vlees, maar ook vis eet. Het klinkt heel hypocriet, maar ik vind het gewoon te lekker. Sorry.

  Mag ik trouwens vragen waarom je er heb voor gekozen om wel vis te eten?

  • Haha, geeft niet, ik snap het heel goed! Ik mis af en toe ook wel het spek in mijn pannenkoek hoor! Gewoon van genieten joh! Ik houd je in ieder geval niet tegen. 🙂
   Ja nou de reden dat ik wel vis eet, uhm eigenlijk was dat vooral zodat mijn ouders dan niet persé ELKE avond rekening met mij hoeven te houden met koken. Maar meestal zijn dat ook maar twee dagen in de maand dat ik dus wel een dier eet en dat is dan vis. Ik vind vis bovendien niet eens zo heel lekker, maar ik doe het ook voor de vitamines (?) denk ik.. Ik hoop dat ik mijn redenen een beetje goed geformuleerd heb haha!

 6. DIT IS ZO LEUK GEDAAN MYRTHE!!! Het was echt zo’n momentje van: ‘hey, maar dat is Myrthe in de getekende setting!!!’ Echt heel tof! En high five voor vagetariisme (ofzo iets), echt leuk dat je me er eventjes in vermeld 🙂 Ik ga nu nog een keer je filmpje kijken want ik vind ‘m cool. Adjeu!! (hahaha dat is echt een gek woord)

 7. Wat een goed filmpje! Volgens mij heet het ‘pescetrariër’ als je wel vis eet maar geen vlees. Probeer eens de zwarte bonenburger van Ikbenirisniet.nl, écht superlekker!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt