summer loading

summer loading

“Ik wist niet dat wij aan de haven woonden Willuhm?!” Aldus mijn buurman. “Nee ik ook niet”, de reactie van mijn vader.
Ik hoor het ze over de schutting schreeuwen en met fijngeknepen ogen kijk ik omhoog. Er cirkelen zeker tien meeuwen laag over onze tuin. Het is een dans. Een dans waarbij ze met hun gigantische vleugels de wolken omhelzen. Ik lach.

Ik omhels ook de wolken. Ik omhels de horizon, ik omhels de hele wereld, ik omhels de ozonlaag, ik omhels de zon. Ik omhels het onbereikbare. Ik omhels de vrijheid, want ja school is VOORBIJ!!! Ik kan gaan en staan waar ik wil en ik voel me net een meeuw die zich laat mee schommelen met de wind zonder er bij na te hoeven denken.

Om zo veel mogelijk uit mijn vakantie te kunnen halen heb ik een lijstje samengesteld met dingen die ik wil gaan doen deze vakantie. Natuurlijk ga ik nog veel meer doen, maar dit is even een top 4 van mijn vakantie plannen!
1. mijn kamer verbouwen
In de meivakantie heb ik mijn hele slaapkamer opgeruimd. Hierbij gingen er minstens 15 vuilniszakken vol spullen naar de kringloop.
Deze vakantie wil ik mijn kamer omtoveren tot een plek waar ik fijn kan werken aan mijn blog en tja helaas (ik durf het bijna niet uit te spreken) ook aan mijn huiswerk enzo!

2. tekenen!
Vorig jaar publiceerde ik vlak na de vakantie een artikel  (klik) met de tekeningen die ik die zomer had gemaakt. Daar werd toen zoooo enthousiast op gereageerd dat ik dit jaar hetzelfde van plan ben maar dan uitgebreider en ook zodat jullie er iets aan hebben! (hint hint tekentips)
De hele zomer zullen er elke zondag artikeltjes rondom het thema tekenen online komen. Morgen is de eerste dag, dus als je net als ik van plan bent deze zomer veel te gaan tekenen kan je morgen alle informatie over mijn tijdelijke rubriekje op mijn blog vinden! 🙂3. bloggen
Ook wil ik mijn blog weer nieuw leven inblazen. Eigenlijk wil ik de Lay-out veranderen, en super veel publiceren deze vakantie. Maar voordat ik dingen ga beloven (iets met een streven om drie keer per week artikels online te gooien) wil ik mijzelf er wel aan blijven herinneren dat het vakantie is en straks met een burn-out beginnen aan het nieuwe schooljaar haha…

4. ITALIE!
En tot slot, het hoogtepunt! Dit jaar ga ik naar Italië! Ik kijk er zo onwijs naar uit! Ik ga jullie zoveel mogelijk proberen mee te nemen door foto’s en anekdotes online te delen. Ik kijk er zo naar uit om met mijn camera door de straten van Rome te paraderen, met mijn schetsboek de zee na te schilderen en met mijn pen de schoonheid van het land te kunnen beschrijven!

En natuurlijk ben ik van plan deze zomer volop te gaan genieten van mijn vrijheid terwijl ik het gezang (ofwel het geschreeuw) van de meeuwen aanhoor. Met mijn dierbaren naast mij en de zon in mijn nek zijn de momenten dat ik mij realiseer hoe mooi het leven is.

Wat gaan jullie plannen voor deze vakantie?

Geniet van je dag!
♥ Liefs Myrthe

Bewaren

18 reacties

 1. Ben benieuwd naar je blogs in de zomer. Dan heb ik sowieso altijd iets leuks te lezen. Aan de teken tips heb je denk ik niks. Daar is het al te laat voor bij mij haha.

  Wat leuk dat naar Italië ga. Zelf ben ik er ook eens geweest en vond het er echt mooi en leuk. Er is altijd wel wat te doen. Zelf ga ik met mijn vriendin naar gran canaria. Waar ik echt niet meer op kan wachten. Voor de rest ga ik door werken bij mijn stage en veel tijd steken in mijn blog, maar vooral genieten van de vakantie.

  Het was weer een leuke blog om te lezen 🙂

  • Neee, het is nooit te laat! “In ieder mens zit een kunstenaar” haha.
   Ja! Ik verheug me ook zo erg op Italië! Ik ben er vaker geweest toen wat kleiner was en kan niet wachten weer terug te gaan! WAAAH! Wat gaaf dat je daar naar toe gaat! Heel veel plezier alvast!

 2. Wat lekker dat je naar Italië gaat! Heerlijk hoor. Heel veel plezier alvast! Al gaat dat vast wel lukken als ik dat zo hoor over schetsen, Rome en schrijven over wat je daar allemaal beleeft. 🙂 Als het goed is ga ik ook naar Italië toe in het najaar, yay. 😀
  Geniet van je vrije tijd!

 3. Myrtheee, dat filmpje is VEEL TE LEUK!! Zo gaaf gedaan! Wat een heerlijke post ook! Heel veel plezier in italie (rome, ahh, wat leeuk!) Geniet lekker van je vrijheid he!

 4. Wat tof dat je naar Italië gaat! Als ik geluk heb gaan we naar Kroatië en dan pak ik even al jouw blogjes er bij om wat leuke hotspots op te zoeken. Nu ben ik ook wel heel benieuwd naar je post van morgen hoor!

  • Omg, Kroatië is echt zoooo mooi! Geniet er van! En haha, “mijn hotspots”, heb ik die er in staan? Volgens mij staan die er niet eens in? Ik wist toen in ieder geval nog niet eens wat “hotspots” waren haha, maar je mag me natuurlijk altijd mailen als je nog leuke locaties zoekt, al ben ik inmiddels de adresjes ook wel weer vergeten… 😉 xx

 5. Heel veel plezier op vakantie! Ik ga in oktober een week naar Rome waar ik nu al heel veel zin in heb. Nu zit ik in de Ardennen maar ik ga helaas vandaag alweer naar huis. Ik ben benieuwd naar alle artikeltjes die gaan komen!

  • Wauw! Een week naar Rome! Wij gaan helaas maar 1 dagje 🙁
   En de Ardennen wat gaaf! Hoe heb je het gehad? Prachtig gebied! Ik ben er ook ooit geweest met mijn klas. Nouhou dankzij jouw comment heb ik nu heimwee naar die mooie plek haha! xx

  • Aaah! Gaaf, ik kan ook echt niet wachten. Al helemaal niet na al die leuke reacties waarin iedereen verteld hoe gaaf Rome is! 🙂

 6. Oeeeh Italieee! Geniet er maar van, ben al benieuwd om je verhaalsels erover te lezen. En veel succes met je kamer om te bouwen hihi, ik doe al 4 jaar om m’n behang af te trekken en mn muur te schilderen, woeeeps. Liefs!

 7. Hahaha, precies dat, ik ben normaal zo’n iemand die het behang eraf krijgt door vooral veel er tegen aan te gapen (dat was toch een spreekwoord, maar dan letterlijk nu haha).. Maar ik heb hele lieve ouders die mij helpen, dus hopelijk is het rond uhmmmmm, februari klaar??? Haha, nee maar serieus, bedankt voor je leuke en lieve reactie! Ik ga zeker genieten van Italië! 🙂

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt