verliefd op mijn kamer

verliefd op mijn kamer

Je kan zeggen dat er sprake was van een butterfly effect toen ik op een donderdagavond door mijn moeder gebeld werd met het nieuws dat ze een kamer had gevonden. Ik liep door de regenachtige straten van Breda, de zoveelste kijkavond lag achter me en even dacht ik “ik neem wel gewoon een tussenjaar, deze stad wil mij niet”. Op dat moment huurde ik nog onder in een studentenhuis aan de Boeimeersingel, maar moest daar weg zijn per 1 december. Maar na elf keer hospiteren en mijn beste kant laten zien te hebben kwam er met heel veel geluk een heel mooie kamer aan gefladderd! En zo boeide het Boeimeer mij niet meer en verhuisde ik begin december naar een kamer waarvan ik vlinders in mijn buik krijg.


Ik vind interieurfoto’s maken heel moeilijk. Toch wilde ik perse mijn kot (dat is Vlaams voor studentenkamer, dat leerde ik afgelopen zomer van Klaartje en Britt) voor jullie op de kiek leggen. Toen ik voor het eerst deze kamer in kwam was er helemaal niks behalve een gootsteen. Er lag zelfs geen vloer. Vijf weekenddagen heb ik er met mijn ouders erover gedaan om er een klein paleisje van te maken. En dat is aardig gelukt, want zelfs in mijn keuken voel ik mij een (keuken)prinses!Hierboven zien jullie dus mijn eigen keukentje! Voorheen zat ik in een studentenhuis waar ik de keuken met 5 anderen deelde, nu heb ik het fornuis helemaal voor mij alleen! Wat natuurlijk heel chill is want dan kan ik in de ochtend zonder dat iemand me ziet naar de koelkast strompelen vanaf mijn bed om mijn ontbijt te maken!Bij gebrek aan een boekenkast functioneert mijn keukenkastje als boekenplank. Werkt prima (al zou ik vaker door mijn kookboeken mogen bladeren, ik ben geen getalenteerde kok helaas).Dit is ook mega chill, Bij de Ikea verkopen ze ophangbare droogrekjes voor je vaat! Daarboven hangt een foto van Britt in de keuken van Klaartje, past natuurlijk perfect in een keuken :).
Oja en mijn nachtkastje heb ik op school gemaakt! Je kan workshops volgen op school om bepaalde technieken te leren. Hierbij ging het om bepaalde houtverbindingen.Lol, toen ik dus een bed ging uitzoeken wilde ik eigenlijk een klein slagje groter, maar dan zou mijn nachtkastje niet meer passen, dus vandaar dit formaat.Ik heb sinds kort een tweede instagramaccount waar ik mijn straatfotografie op deel. Toen ik twee kaarten van mensen om mij heen kreeg met daarop een local dacht ik, hey wat nou als ik ook een kleine locals collectie boven mijn bed begin?
Ik hou zoveel van dit lampje, het licht is namelijk zo mooi! Verder heb ik kussens met Keith Haring werken erop. Op mijn oude kamer bij mijn ouders had ik een 1-persoonsbed die onder het dak zat, dus daar zat ik eigenlijk niet graag op omdat ik anders mijzelf in een bocht van 90 graden moest vouwen. Bij dit bed is dat een ander verhaal!Dit kastje kwam ik ergens tegen op Marktplaats en wist meteen dat ik die wilde hebben. Die twaalf km fietsen in de regen op zich wel waard want kijk nou hoe leuk dit eruit ziet! O ja en spot die blauwe camera, die kreeg ik op mijn tiende van mijn ouders, toen nog niet wetend dat ik op een dag zo’n liefde voor fotograferen zou ontwikkelen.Haha, mijn planten gaan langzamerhand allemaal dood omdat ik heel slecht ben in ze verzorgen. Ik heb al moeite met voor mezelf koken, de was doen. Maar hey, het is een proces van volwassen worden!Mijn kamer is dus 21 vierkante meter groot en ik heb 1 huisgenoot waar ik het heel goed mee kan vinden! Ook zit ik op een hele chille locatie in Breda, dus ik ben stiekem niet van plan deze plek te verlaten binnen nu en vier jaar.Ik heb geen balkon, maar wel een Frans balkonnetje, met uitzicht op de tuin van de bisschop (die echt huge is). Ik kan echt niet wachten tot het zomer is en ik mijn deuren wagenwijd open kan zetten!Dit is echt dat ultieme Pinterest hipster plaatje haha. Ik gebruikte mijn platenspeler vroeger niet zo maar hier staat het zo mooi dat ik regelmatig een plaatje op zet. Echter heb ik nog niet een hele grote collectie platen, lees: Lana Del Rey, Chef Special, vijftien Beatle platen en een plaat van Carmina Burana (dat is een klassiek muziek stuk wat ik op de middelbare school heb gezongen).Dit is mijn bureau, waar ik eigenlijk niet heel veel aan zit omdat ik liever aan mijn schattige rode tafeltje bij het raam zit. Maar als ik straks weer meer ga animeren verwacht ik wel vaker achter mijn Mac te duiken.Speciaal voor dit artikel heb ik mijn potloden weer even op kleur gesorteerd haha, normaal ligt alles echt kris kras door elkaar.
Toen mijn huisgenoot even op mijn deur klopte om iets te vragen stond ik met mijn camera in de hand dus al deze foto’s te maken (alleen de foto linksboven is met mijn telefoon gemaakt). “Wat ben je aan het doen?” vroeg hij. “Uhm… foto’s voor mijn blog maken”… Tja je zou maar met een blogger in een huis wonen haha.


En dan tot slot misschien wel het meest luxe van mijn kamer: Mijn inloopkast! De deur hiernaar toen zit op de gang, waar ook de deur naar de gedeelde badkamer, wasmachine en wc zit. (Er zijn ook nog heel veel planken op de linkerwand maar dat was een beetje een rommeltje dus dat bespaar ik jullie).

(Toevoegsel: Bij deze nog wat overzicht foto’s van mijn kamer zodat jullie meer een idee krijgen van waar alles ongeveer staat 🙂 )

Nou dit was de roomtour van mijn cocon, haha. Ik hoop dat ik mij hier de komende vier jaar van rups tot een ware vlinder kan ontwikkelen. Zodat ik tegen die tijd mijn kwetsbare maar mooie vleugels kan uitspreidden en de wereld een beetje kleurrijker kan maken met mijn creaties.

Wat is jullie favoriete plekje van mijn kamer?
Liefs Myrthe

Zie ook:

18 reacties

    • Aaah lieve Fleur, wat vind ik dat leuk om te horen van de persoon die juist zoveel verstand heeft van interieur en styling. Dankjewel <3

  1. wooww Myrthe, hoe mooi is uw kamer?? Ik denk dat ik de keuken of de platenspeler of uw bedhoekje het leukst vind, oke nu heb ik al bijna alles opgenoemd, ja echt mooi seg! Nog veel plezier ermee :))

    • Hahaha, zoooo lief! Je reactie maakt me zo blij dat ik nu met nog meer plezier naar mijn kamer kijk (fun fact: op dit moment is het een rommeltje, oepssss)

    • ZOoo lief Inge! Je moet snel een keer langs komen! Dan gaan we samen een animatie/illustratie maken aan dat rode tafeltje! 😉

    • Jaaaa, ik kan het je zo erg aanraden om (als je de mogelijkheid hebt en de behoefte voelt) op kamers te gaan! Al is het alleen al voor dat vaatdroogrekje 😉

  2. Heeerlijke kamer heb je! Ik zou het ook best chill vinden om mijn keuken gewoon in m’n kamer te hebben, denk oprecht dat ik dan veel culinairder zou zijn/koken. Een eigen badkamer die grenst aan je kamer lijkt me ook de droom maar goed je kan niet alles in één keer hebben haha. Vind dat je het ook heel leuk hebt ingericht, geniet ervan!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt