amsterdam vanuit een ander perspectief

amsterdam vanuit een ander perspectief

Het was een kwartaal geleden dat Sonia, Myrthe en een camera voor het laatst binnen een straal van tien meter samen waren geweest. Kort gezegd, foto’s maken en (ijs)koffie drinken hadden we al veel te lang niet meer samen gedaan. Iets wat ons beide betreurde en dus besloten we afgelopen zondag Amsterdam weer in te gaan. Het was zo’n “ouderwets” gezellige middag waarop we door de stad slenterden, op zoek naar fotogenieke plekken en onderweg vooral veel gelachen hebben. Natuurlijk hebben we onze camera’s weer overuren laten maken, wat resulteerde in de volgende plaatjes.Ergens op een binnenplaatsje in “de kattenbak” van de buurt stond een prachtige bloesemstruik. Whaaah! Ik kan echt niet wachten tot het lente is! Bovenstaande foto’s in het kwadraat maken en de wereld weer op zien bloeien!
“Waar zijn de foto’s voor?” vroeg een voorbijganger, al wijzend naar mijn haar die aan alle takken van de struik vastgebonden zat. “Voor Vogue!” Antwoorden we. “Ze komen in de editie van maart!”. Haha, hopelijk is ze straks niet al te teleurgesteld als ze er niet in staan, want ze geloofde het.


 In datzelfde “tuinperkje” stond een hoopje gras dat leek op de duinen. Tenminste, als je het vanuit een bepaald perspetief bekeek. Want in het echt zag het er meer uit zoals op de laatste foto te zien is.
O ja en die rode stoelen, die stonden er ook gewoon toevallig. Als ik in mijn volgende leven reïncarneer als kat wil ik graag ook zo’n tuinperkje naast het huis van mijn baasje. Want zeg nou zelf, het is wel koninklijk poepen hier hoor met die stoelen die een beetje op een troon lijken en de duinen zo midden in de stad. Sowieso is dit Amsterdams mooiste, misschien wel ‘s werelds mooiste, kattenbak. Volgende stop? Kattencafe Amsterdam? Of toch maar het strand?

Hebben jullie ook zo’n zin in de lente?
Liefs Myrthe

PS: Ik ben dus terug van mijn stage en het was geweldig! Ik wil terug!

22 reacties

  1. Wat een prachtige foto’s! En inderdaad als je die laatste foto niet had laten zien en had gezegd dat jullie die foto’s in de duinen hadden genomen had ik je zo geloofd, hahah! Heel gaaf!

    • Wow, deze reactie heeft me echt aan het denken gezet! Heel bijzonder wat je zegt! Ik denk dat ik maar vaker de werkelijkheid een twist ga geven, dankjewel voor de inspiratie haha <3 <3

    • Hahaha, complimenten aan Sonia dan, zij is het meesterbrein achter onze foto’s haha. En natuurlijk complimenten aan jou, voor je lieve reactie! x

    • Hahaha, aaah, dankjewel, dat is echt heel leuk om te horen! Ik wil ook echt een keer nog foto’s met jou maken! Jij maakt ook echt prachtige foto’s!<3

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt