analoge fotografie

analoge fotografie

“Myrthe wil je die camera nu weg leggen, we zitten midden in een scheikundepracticum!” “Maar meneer, dat maakt het juist zo interessant voor de foto”.
“Myrthe, stop met foto’s maken, de wiskundeles leidt er onder”… “Maar het licht is zo mooi”….
Ja, mijn leraren worden er gek van. Daar heb je dat rare kind weer, met haar camera. Toch hoor ik ze ook grinniken. Wat moet een meisje van zestien in 2016 nou met een analoge camera? Nou daar zal ik even antwoord op geven: Ik moet er praktisch gezien niks mee. Echter helpt het me wel om mijn fotografie skills te bevorderen en mijn leven op een andere manier vast te leggen dan met een Snapchat filter over een foto heen met inspirerende teksten eronder als “omw” of “goalss”. Ik versleep mijn oude camera van hot naar her en dat resulteert vaak in plaatjes die symbool staan voor mijn leven. In dit artikel staan een hele boel foto’s (van meerdere filmpjes door elkaar volgens mij) die ik rond de feestdagen gemaakt heb. Ik ben er nooit eerder aan toe gekomen om ze op mijn blog te zetten, maar omdat het iedere dag feest is op Happy myrtille, moet het kunnen toch?

3
4
5
6
8
7
10
3
4
8
5
13
6
9
10
11
17
23
Naamloos-1
1
2
Ik ben niet zo heel tevreden met het resultaat. Misschien omdat er voor mijn gevoel een soort groene waas over de foto’s zit. Verder blijft het altijd leuk om een nieuwe lading ontwikkelde foto’s op te kunnen halen bij de winkel. Het is lang geleden (lees: 4 maanden) dat ik dat voor het laatst gedaan heb, puur omdat ik momenteel niet zo heel veel analoog fotografeer. Nu de dagen lichter worden en de bloemetjes weer te voorschijn komen krijg ik wel weer super veel zin om op pad te gaan met mijn camera!

Fotograferen jullie wel eens analoog?
Klik hier voor mijn vorige artikeltje met analoge foto’s!

Geniet van je dag!
♥ Liefs Myrthe

Zie ook:

 

Bewaren

32 reacties

 1. Analoge foto’s zijn zo leuk! Ik vind dat groene wel iets hebben 🙂 Ik heb zo’n zin om zelf weer analoge foto’s te maken, alleen is die camera zo zwaar, en als ik hem dan toch uiteindelijk besluit mee te nemen vergeet ik gewoon dat ik hem bij heb… Echt hilarisch dat jij hem zelfs in de les meeneemt, hihi

  • Ja inderdaad, dat vind ik ook nog steeds wel een nadeel, dan loop je de hele dag krom als een aap door het enorme gewicht en dan doe je er uit eindelijk niks mee… Dat heb ik sowieso met camera’s. Hoe chill zou het als we op een dag foto’s konden maken door simpelweg met onze ogen te knipperen?! Hmmm… Dan moeten we alleen niet vergeten te knipperen haha! 😉

 2. Wauwie wat eem gave foto’s! Heel tof om hier doorheen te scrollen. Vooral omdat ze zo lekker random zijn. Ik vind ze erg goed gelukt hoor! Die groene waas vind ik erg meevallen eigenlijk. Zo’n waas zat ook over de analoge foto’s die mijn vriend en ik in Thailand hadden gemaakt. Al paste die waas wel bij de sfeer daar, dat wel.

 3. Hihi wat ben je toch een leuk kind, dat je ‘m gewoon meesleept de wiskunde en scheikundeles in 🙂 De sfeer in je foto’s is echt heerlijk! Heel leuk om zo je ‘leven’ vast te leggen, dat is ook een beetje wat ik doe met m’n analoge camera: een beetje de dagelijkse, maar wel erg mooie dingen vastleggen!

 4. Ik vind ze wel heel tof gelukt hoor Myrthe!!!!!! Vooral de boom. Heel fijn en lente achtig, dus yay! En natuurlijk ook de aller aller eerste met de dobbelstenen, fancyyyyy! 🙂

 5. Ik vind dat je hartstikke tevreden kan zijn met het resultaat hoor! Ziet er supertof uit. Geniaal dat je gewoon fotootjes maakt in de les, haha. Zo leg je wel echt het dagelijks leven vast! 😉 (Oohh en nu wil ik al helemaal een analoge camera hebben!!) Fijn weekend, liefs!

 6. Ah wat leuk! Ik heb ergens vorig jaar een rolletje vol gemaakt maar nog steeds niet laten ontwikkelen oeps… Ergens ben ik bang dat ze allemaal mislukt zijn maar ik ga het nu denk ik toch maar doen haha. Hele toffe foto’s en ik heb nu helemaal zin om mijn analoge camera er weer bij te pakken.

 7. Dat soort filtertje er overheen vind ik juist zo mooi! Die foto’s die je in de klas hebt gemaakt hebben echt zo’n retro vibe, echt supertof<3 Ik ben benieuwd naar je rolletje met lentefoto's hihi! Xo

 8. Wow die ene foto is echt gaaf, met je leraar die op het bord aan het schrijven is. Haha geniaal om hem mee te nemen in de les. Maar dat geeft weer een super tof effect. Ik was daar nooit op gekomen! Super creatief bedacht!!!! Ook alle andere foto’s zijn mooi! Die groene waas, die jij minder vindt, vind ik juist ontzettend gaaf! Vond je het niet ”eng” om je camera mee te nemen in de les?

  • Haha, ze zijn het inmiddels wel van me gewend dat ik rare dingen meeneem in de les haha… Maar bedankt! Super lief wat je allemaal zegt! <3

 9. ik vind het altijd zo grappig dat alleen al het gebruik van een analoge camera ervoor zorgt dat al het moderne weer kei ouderwets lijkt haha. Zijn toffe foto’s!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt