zomer, ben jij dat?

zomer, ben jij dat?

Op het geluid van de stilte dans ik door een korenveld. Ik ren. Vrijheid, blijheid, schoonheid. De zon lacht naar me. Haar warme stralen drapeert zij over mijn blote schouders. Mijn knieën zoenen de gele bloemen, mijn haren lichten op.

Zomer ben jij dat die mij dit gevoel van wedergeboorte laat ervaren?
Afgelopen week stegen de temperaturen met de hartslag. Maar mijn uren vulde zich met leren voor mijn toetsweek. Dagen spendeerde ik in de bibliotheek, smachtend naar het einde van deze week. En die kwam! Gisteren om half tien ‘s ochtends zette ik mijn laatste penstreek op mijn examenblad. Een last viel mijn schouders.

En hoe kan je zo’n vrije middag na een toetsweek het best doorbrengen? Nou door te zwemmen met je vrienden in de Amstel om vervolgens te zonnen op een dobberend bootje al ijs etend en meezingend op foute muziek.

In de avond besloot ik spontaan op pad te gaan met mijn camera. Al een tijdje wilde ik een “sound-of-music-achtige-fotoserie” maken omdat ik deze jurk daar zo bij vond passen, haha.
Tijdens deze fotosessie ontstonden er enorme huidirritaties op mijn benen door de brandnetels, gingen vliegjes in mijn ogen zitten en werd er heel awkward naar me getoeterd door een paar jongens, maar oke, het was het waard, want ik ben blij met de foto’s! : )

Vandaag ga ik met twee klasgenoten en nog wat mensen voor een weekend naar Drenthe, voor Buitenkust. Ik ben er nog nooit geweest, maar heb er heel veel zin in!

Gaan jullie nog iets leuks doen dit Pinksterweekend?
Liefs Myrthe

Zie ook:

24 reacties

  • Dankjewel Silke!!!
   Over dat scherpstellen, normaal gebruik ik een afstandbediening maar voor deze fotoserie heb ik handmatig scherpgesteld, omdat er te veel tegenlicht is. Gewoon iedere keer op dezelfde plek gaan staan en net zo lang de focus van je camera aanpassen tot het er goed en scherp uit ziet. Lekker amateuristisch 😛

  • Haha! Ja er komt veel meer kijken bij het maken van een fotoserie, dan alleen de uiteindelijke foto zelf 😉 En dankjewel voor je compliment! <3

 1. Ahh myrthe, de sfeer in deze foto’s is zo fijn! En ook gewoon (hier komt-tie, super onverwacht en orgineel) zo zomers! Hihi, kinda sound-of-music door de jurk ja, 🙂 Wat heerlijk dat je klaar bent met je toetsweek! Voor als je nog in Drente zit: have fun! (& als je alweer thuis bent: ik hoop dat het superleuk was!)

  • Aaaah Arjanne! Een cliché is niet voor niets een cliché, rigth?! Ik vind het echt heel leuk om te horen dat je de fotoserie zomers vind, haha. Beter dan dat je het als een grillige en koude wintersfeer zou beschrijven! En jaaa Drenthe was FUN! Dankjewel voor je reactie! 🙂

 2. Oooh echt supermooie foto’s, je krijgt er direct een warm en gezellig gevoel van! Wel vet irritant dat die jongens hebben getoetert naar je, maar jij hebt tenminste foto’s! XXX

  • Heey! Jaaaa, ik vond Buitenkunst ook super leuk! Bedankt voor dit leuke weekend! 🙂 En yay! Wat een lief compliment! Bedankt! Liefs!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt