een drijvende markt

een drijvende markt

Toen ik gisteren over de Albert Cuyp markt in Amsterdam liep bedacht ik me hoe cool het zou zijn als ze deze markt zouden verplaatsen naar de Amstel! Een drijvende markt, hoe origineel is dat? Een gat in de (drijvende) markt, toch?!

O nee, toch niet, Thailand was namelijk eerder. Als je “floating market” intikt op Google krijg je foto’s te zien van tientallen bootjes gevuld met de lekkerste Thaaise snacks. Die worden vanaf het water aan de mensen langs de kant verkocht of aan mensen die in een bootje zitten. Laat die stroopwafels van de Albert Cuyp maar zitten, de Thaaise rijstpoffertjes hebben mijn hart gestolen.


De laatste twee foto’s zijn overigens op een andere markt genomen (het stikt ervan in Thailand). Deze markt was een bezoekje waard om het feit dat hier om de zoveel tijd een trein doorheen gaat. Alle kraampjes worden dan binnen een seconden weg gehaald zodat de trein erdoorheen past.Ik heb dus nooit geweten dat kokosnoot suiker bestond. In Thailand kreeg ik een letterlijk kijkje in de keuken en dat zag er ongeveer zo uit als op bovenstaande foto’s te zien is.Je kan een land niet verlaten zonder iets van de geschiedenis mee te hebben gekregen. We bezochten de graven/herdenkingsplek van buitenlandse mannen die tijdens de tweede wereld oorlog om het leven zijn gekomen in Thailand. Ze werden verplicht om aan het Birma spoor te werken onder de meest afschuwelijke omstandigheden. Op onderstaande foto’s zie je een stukje van het spoor.


Om nog even terug te komen op mijn eerste alinea van dit artikel, want wat deed ik gisteren op de Albert Cuyp? Ik was op zoek naar een Fenny Pack. Ja, ook ik val nu onder die categorie. Maar in eerste instantie vooral vanwege “praktische overwegingen”. Ik ga vandaag namelijk naaaaaaaaaar….. ROME!! En als ik al mijn klasgenoten moest geloven is de Fenny Pack een soort anti-zakkenrollers methode. Ik voel me nu heel even een reislogger, dat ik twee zulke mooie reizen achter elkaar mag maken. Maar vooral voel ik me ontzettend dankbaar.

Ik heb een paar artikels over Thailand ingepland staan, voor wanneer ik weg ben. 

Liefs Myrthe

Zie ook:

  

8 reacties

  1. Aaah ja, The floating Market! Zo gaaf om te zien en ik vond dat zo’n bijzondere manier waarop het dus ook kan! Wijk waren op diezelfde begraafplaats een naamgenoot tegen, das ook wel aparts als je daar overna gaat denken! Thailand staat hoog op mijn lijstje om nog eens terug naar toe te gaan:).

  2. Weer prachtige foto’s, snel weer een keertje samen foto’s maken haha. En heel veel plezier in Rome, blijft een prachtige stad, volgens mij zie je elke keer dat je er komt weer nieuwe mooie dingen.

  3. Wauw Myrthe, je hebt de sfeer zo mooi vastgelegd! Heel vaak vind ik het moeilijk om vast te leggen wat ik daadwerkelijk zie, maar wauw deze foto’s zijn prachtig. Alsof ik ook van de zijkant langs de drijvende markt ben gelopen. Love it!!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt