eerst napels zien, dan sterven

eerst napels zien, dan sterven

Iedere keer dat we, gedurende de vakantie, bijna aangereden werden (Italianen kunnen gewoon niet autorijden), struikelden over een stoeptegel of zelfs uitschoten met het zeeppompje, zei mijn vader: “wacht even met sterven, we hebben Napels nog niet gezien!” Waar deze uitspraak precies vandaan komt en wat het inhoud weet ik niet, maar ik ben er wel achter gekomen dat ik het volledig met de stelling eens ben. Napels is echt een plek die je in je leven bezocht moet hebben. Het is zo puur, zo echt. Niet opgedirkt met tierelantijntjes om het voor de toeristen naar hun zin te maken. De staten liggen vol afval wat een hele aparte sfeer aan de stad geeft. Alsof je even deel mag nemen aan de cultuur daar. De zee is parelblauw, de vulkanen zijn overweldigend en de metrostations super fotogeniek. Als ik straks mijn laatste adem zal uitblazen snappen jullie wel waarom. Ik heb Napels nu gezien en ben er zo erg van onder de indruk dat ik waarschijnlijk vergiftigd ben door de schoonheid van het gebied. Dus bij deze even een waarschuwing vooraf, je verkeerd in levensgevaar bij het lezen van dit artikel… ; )

img_3851
img_3852

untitled-2
img_3850
img_3857
untitled-1
img_3849

img_4064


Op de eerste dag gingen we naar Pompeii. Al vanaf het eerste moment dat ik het verhaal over deze stad had gehoord (echt al een paar jaar geleden) moest ik hier gewoon heen! Het is zo’n overweldigd en bijzondere plek. Even voor de mensen die nog nooit van Pompeii gehoord hebben: 79 n.Chr. werd deze stad het slachtoffer van de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. Vervolgens heeft de stad heel lang onder het as gelegen totdat er ooit opgravingen waren in de 18e eeuw. Hierdoor is het de bestbewaarde stad van het Oude-Romeinse Rijk geworden. Hoewel het een mierenhoop aan toeristen leek heb ik hier echt mijn ogen uitgekeken. Archeon is hier echt niks bij. Hier lijkt het echt alsof je terug bent in de tijd. Alsof je zo’n stoere Romein bent met een harnas en door de straatjes van marcheert. Of een mooie vrouw met lange jurken op weg naar het badhuis.


img_3845
img_3847
img_3844
img_3843
img_3835


Haha, dat moment dat je op je toets de vraag krijgt of de Vesuvius een hotspot is. “Natuurlijk!” wilde ik antwoorden. Hoogtepunt nummer 1 van de vakantie zelfs! Totdat ik me realiseerde dat dit geen “blogproefwerk” was. Hotspot is in de Aardrijkskunde lang niet zo gezellig zoals wij hem in de blogwereld gebruiken (a.k.a. leuke plekjes om naar toe te gaan). Nee een hotspot is een type vulkaan dat in het water ligt en bladibladiblaaaaa…. Boring! Het is veel leuker om de vulkaan zelf te beklimmen! En dat is wat we gedaan hebben. We waren de laatste toeristen van de dag en het leek alsof we in een oase van rust terecht waren gekomen. Met prachtig uitzicht over Napels, de grote krater van de vulkaan, en alleen wij vier.


img_3836
img_3834
untitled-4
img_4068
img_3912
img_3921
untitled-5
img_3911
img_3908
img_3903
img_3906
img_3907
img_3905
img_3909
img_3910
img_3919
img_3902
img_4069
img_3904

untitled-3
img_4100


Dag twee gingen we naar Napels zelf. Het moge nu wel duidelijk zijn wat voor indruk Napels op mij heeft gemaakt. Toch kan ik het niet laten daar nog wat aan toe te voegen. I mean?!?! De metro stations daar zijn echt on point!


img_4101
img_4086
img_4103
img_4087
img_4091
untitled-6

img_4117
uitgelichte-afbeelding
img_4076
img_4134
img_4074
img_4075
untitled-7
img_4072
img_4119
img_4089
img_4109

img_4107
img_4122


De volgende dag gingen we naar Procida. Dit is een eiland dat een half uurtje varen van het vasteland is. Op de een of andere manier had ik hier echt het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan. Alsof ik de figurant was geworden in een jaren zeventig feel-good film. Kinderen renden door de straten, opa’s met oude camera’s, oude vrouwen met gekleurde hoeden en schattige scootertjes. Do I need to say more?!?!
Ik kreeg trouwens laatst de vraag van een klasgenoot waarom ik zoveel oude mensen gefotografeerd heb in mijn vakantie. Uhm…. Nou ja ik ben in ieder geval geen omgekeerde pedofiel (een minderjarige die foto’s maakt van bejaarden) laat ik dat even duidelijk maken voor de mensen die dezelfde vraag hadden. Italiaanse opaatjes en omaatjes zijn gewoon super schattig! Ze zijn heel modieus en komen over alsof ze nog vol in het leven staan. (terwijl Nederlandse bejaarden veelal somber achter hun rollator sjokken) Dus vandaar haha.


img_4081
img_4112
img_4096


En dan nu SELFIE TIJD! In de propvolle auto waarmee we helemaal naar Italië waren gereden had ik ook nog even mijn statief tussen de rest van bagage gewurmd. En die kwam nu weer even mooi van pas! Onze camping (dat is dus niet dezelfde camping als van deze en deze foto’s) lag in de krater van een vulkaan. Dat betekende dat we vier dagen in de stank van zwavel zaten (rotte-eier-geur). Het was de perfecte plek om foto’s te maken. Ik trok mijn schattigste jurkje die ik mee had aan en dook in het oog van de vulkaan.


img_4108
smoke1
smoke3
uitgelichte-afbeelding-1
img_4114
img_7963
img_7969
img_7970
Ja uhm, van alle fotoshoots die ik tot nu toe met mezelf gedaan heb was deze het meest uitdagendst. Want 1) het is nogal wat om een plek voor jezelf op te eisen als er meer toeristen zijn die een foto bij de rook willen maken. 2) De rook kwam werkelijk overal, ook voor mijn gezicht. Dat leverde volledig witte foto’s. 3) binnen een paar seconden stonk ook ik naar rotte ei. En 4) proberen te zitten op een plek waarvan de temperatuur op kan lopen tot 300 graden is echt het domste wat je kan doen. Er stond ook echt letterlijk een bordje naast met de tekst: “Danger, don’t climb the rocks!”… Alles voor de foto zullen we maar zeggen haha. O en trouwens die laatste foto’s zijn in de avond gemaakt toen de rook kitscherig verlicht werd. Het perfecte moment om de Ursula (die enge inktvis van Ariel) in mij te laten ontwaken, muhwahhaah….

Hebben jullie trouwens dat beeldige knopje rechtsonder op je scherm gezien? Jaaa! Die heb ik daar helemaal zelf neer gezet! Ik had zoveel medelijden met jullie dat jullie iedere keer zoveel foto’s voor de kiezen geworpen krijgen! Nu kunnen jullie tenminste altijd weer naar boven keren als jullie even niet meer aankunnen haha… Maar wees maar niet bang, er zal hierna nog maar 1 artikel online komen met wat vakantie foto’s. (en misschien nog een paar losse outfit-artikels ofzo). Het einde is in zicht en ik kan echt niet wachten tot ik de overgang kan maken van mijn zomerplaatjes naar mijn herstplaatjes want, jemig wat voelt het buiten toch lekker herfstig vinden jullie ook niet?

Welke stad vinden jullie dat ik nog echt moet bezoeken voordat ik dood ga?
Liefs Myrthe

Zie ook:

   

 

31 reacties

 1. Haha Myrthe, op de één of andere manier posten we de laatste tijd op de zelfde dag een artikeltje.

  Maar omg, mijn foto’s zijn echt niets vergeleken deze. STUK VOOR STUK ZO PRACHTIG. Echt. Hoe doe je dat toch? En spot ik daar nou de beroemde roltrapfoto’s? Hihi ze zijn echt mooi, net als die foto’s van je broertje in de trein, net als alle andere foto’s eigenlijk…….

  • Hahaha, Sonia, stiekem voelen we dat aan?! Maar uhm OMG wat zeg jij allemaal??? JOUW FOTOS WAREN OOK PRACHTIG! ZE ZIJN ALTIJD PRACHTIG!!!
   En jaaa omg, volgende keer ga je mee naar Napels oke? Dan kan ik foto’s van je maken op de roltrap! 😉

 2. Myrthe, wat zijn je foto’s weer zo mooi! En je hebt zo’n leuk pakje aan op die eerste paar foto’s! Die laatste foto’s lijken echt uit een horrorfilm te komen hihi 🙂

 3. Die foto’s zijn prachtig!! Raar eigenlijk dat ik nog nooit in Napels ben geweest, daar moet ik eens wat aan doen! En de foto’s bij de vulkaan zijn ook heel mooi, met die rook vooral:))

 4. Die fotooooo’s, je maakt er echt sprookjes van! Met die mist enzo, wowie, en die mensen! Durf je dan gewoon van hen een foto nemen eigenlijk? Ik durf ze nooit aanspreken, haha. liefs!

  • Er was eens een meisje die Silke heette en de liefste reactie OOIT achter liet op mijn blog “Je maakt er een sprookje van” zo’n mooi compliment! En nou ik maak gewoon de foto, meestal een beetje opvallend maar ik vraag het eigenlijk nooit, dat haalt het moment weg 😉

 5. Woooow Myrthe, echt fantastische foto’s allemaal! Die foto’s van jou in de rook en die bejaarden (hahaha, omgekeerde pedofiel, hoe kom je erop ;’)) en gewoon.. alles?! Echt heel mooi! Ik wil echt naar Italië nu (jammer weer dat de vakantie net is afgelopen..)
  Liefs!

  • Hahaha, als het wel lukt, kijk ik nu al uit naar je foto’s! (Italië herbeleven yay!) Maar ik kijk sowieso altijd wel uit naar jouw foto’s ze zijn zo lief!

 6. Woaa wat een prachtige foto’s! Die van de zee zijn zó mooi! En die rotte-eieren lucht was het wel waard, de rook geeft de foto’s echt iets mysterieus, heel gaaf! En haha, nu weten we eindelijk wat een échte hotspot nou is 🙂

 7. Wauw, wat overlading aan prachtige foto’s! Die foto’s in de trein en het winkelcentrum vind ik echt zo mooi! En natuurlijk je rook foto’s, dat was al die moeite zeker waard!

 8. WAUW! Wat een prachtplaatjes! Die in op het station met de lange roltrappen zijn echt heel gaaf, en ging jij nou gewoon op een random scooter poseren? BADASS! Maar de klapper is / zijn toch wel de rookfoto’s. Ik bedoel de rotten eieren foto’s. Nee wacht. De statief met mooie jurkjes foto’s. DIE. Het is wel een beetje pedofielerig van mij als ik een van die foto’s met jou mooie hoofdje als achtergrond op m’n laptop maak he? Naja, weet dat ik ze echt super gaaf vind. En die in de spiegel bij de twee wastafels van je voetjes ook!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt