in parijs schiet je prijs

in parijs schiet je prijs

Opeens stond ME (Myrthe Elisabeth) oog in oog met de ME (mobiele eenheid)

Achter mij hoorde ik een grote groep demonstranten (volgens het internet waren het 3500 a 4000 mensen) schreeuwen om dierenrechten. Ik stond er tussenin en het voelde heel even alsof ik op een slagveld was. Ik met mijn camera als wapen in de hand, schoot op mensen. Niet zomaar schoten, dit valt onder het begrip, “plaatsjes schieten”. En oh het was echt prijs schieten, zoveel emotie heb ik in een uur voorbij zien komen wat geweldig was om vast te leggen. Nooit eerder was ik op het idee gekomen om een reportage te maken van een demonstratie, maar toen ik deze, in Parijs vorig weekend, per toeval tegen het lijf liep ging ik helemaal los.

Fransen kunnen heel goed demonstreren, veel beter dan Nederlanders. Het was dus een protest tegen de bio-industrie waar ik, als geen vleeseter, ook heel erg op tegen ben. Het is zo mooi om te zien dat zoveel mensen zich bewust zijn dat wij niet de enige wezens op aarde zijn. 

Ik denk dat we daar heel erg veel mee op schieten en ik ben zo enthousiast over mijn geschoten plaatjes.

Eten jullie vlees?
Liefs Myrthe

Zie ook:

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

7 reacties

  1. Wat bizar om daarzo tussen te belanden. Echt hele pakkende foto’s heb je geschoten!
    Ik kook zelf vaak vegetarisch, maar niet altijd en bovendien kook ik 75% van de tijd niet zelf dus dan hebben mijn huisgenootjes het voor het zeggen.

  2. Deze foto’s zijn echt fantastisch. Ik wil zelf ook wat vaker vegetarisch gaan eten, maar mijn ouders hebben het hier jammer genoeg nog voor het zeggen. Als ik later alleen woon ga ik dus waarschijnlijk ook vegetarischer koken en zo.

  3. Ik wil ook mee protesteren!!!!! Al die mensen zien er zo sterk uit!! Als ik dat als vleeseter zou zien, zou dat echt wel indruk op mij maken!! Vegan power hihi

  4. Wauw, zo’n bijzonder mooie foto’s!! Die emoties heb je echt heel goed vastgelegd!! Ik ben zelf nu ook al iets meer dan een jaar vegetarisch, dus ik sta helemaal achter deze opstand!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt