niet alleen viooltjes zijn blauw

niet alleen viooltjes zijn blauw

Roosjes zijn rood De foto’s in dit artikel zijn rood
De kunststofbloemen hierboven zijn blauw
En hier is dan eindelijk weer
een shitload aan Japan foto’s voor jou

Om in het bloementhema te blijven, ik sliep zeker niet als een roosje gedurende mijn hostelnachtjes. Mensen die om drie uur ‘s nachts nog binnen kwamen gestommeld en vervolgens heel hard begonnen te snurken. Ik draaide op mijn andere zij en dacht dit hoort erbij. Wat er ook bij hoorde was het feit dat er bijna geen toeristen te vinden waren in de Japanse hoofdstad. Ik kan op twee handen het aantal Westerse toeristen tellen die ik gespot heb gedurende mijn reis. Het voelde alsof ik in een film was waar oprecht alleen maar Japanse figuranten waren ingehuurd. En ik? Ik was het lelieblanke blonde meisje.

Op een ochtend kreeg ik een app’je van Liewe met de vraag of we pas later op de dag konden afspreken. Ik bracht die dag dus in mijn eentje door en besloot naar Sensō-ji te gaan. Hier zijn een aantal hele mooie tempels en lopen veel mensen in prachtige kimono’s rond.

Japan heeft een tuin aan vergeet-me-nietjes in mijn hart geplant. IK WIL TERUGGGG!

Wat is jullie favoriete bloem?
Liefs Myrthe

 

Zie ook de andere artikels uit mijn Japan serie:

           

3 reacties

  1. Echt met mijn mond open naar je foto’s gekeken. Wat zijn ze weer prachtig! Ik hou van de kleine details die je hebt vastgelegd. Ik vind waterlelies erg mooie bloemen <3

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt