in een land hier ver vandaan

in een land hier ver vandaan

In een land hier ver vandaan, was eens een meisje van bijna achttien die met haar rugzakje op pad ging. Onderweg kwam ze geen boze fee, heks of trol tegen, maar fotogenieke Thaaise mensen. En dat is waar het verhaal deze keer begint.

Op het treinstation van Bangkok. Na een driedaagse excursie in het westen van Thailand (zie vorige twee artikels), was het tijd om het noorden te gaan ontdekken. En ik neem jullie daar graag in mee!


Het begon allemaal met een treintocht naar een stadje tussen Bangkok en Chiang Mai (ik ben de naam vergeten). Uit mijn vorige artikel is inmiddels wel gebleken hoe blij ik word van treinritjes (in het buitenland).Het was een super lange dag, slenterend door de stad. Maar wel een hele fijne dag. Die avond pakten we de nachttrein richting Chiang Mai. We kregen een super schattig bedje naast het raam. Door het gehobbel van de trein werd ik binnen twee minuten in slaap gewiegd.


De volgende ochtend, toen ik wakker werd en de gordijntjes opzij schoof, zag ik het landschap aan me voorbij gaan. Ik voelde me zo vrij, oh wat was dit fijn wakker worden. Ik zou bijna terug gaan naar Thailand om dit weer even te kunnen ervaren.

Volgende keer zal ik jullie meenemen naar Chiang Mai! 
Liefs Myrthe

Zie ook:

  

3 reacties

  1. Wauww supermooie foto! (iemand nog een originele reactie, want ik reageer namelijk altijd hetzelfde)(maar dat komt omdat de foto’s gewoon suuupermooi zijn) & die nachttrein lijkt me zo gezellig! X

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt