met (een) merel over de fietspaden gevlogen

met (een) merel over de fietspaden gevlogen

“Soms komt er een duif tussen mijn spaken. 
Dat is niet omdat zij in de weg lopen, 
maar omdat ik in de wolken fiets.”

Dit is al 1,5 jaar mijn status op What’s app, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Fietsen geeft mij het gevoel alsof ik een vogel ben. Vluchten naar het zuiden, met een enorme snelheid en de wind langs mijn lichaam. En dit vliegen over fietspaden extra versterkt met (een) Merel aan mijn zijde. Zij heeft zoveel energie wat als een motor werkte op mijn fiets.

En zo, met 1 vogel (a.k.a Merel) in de hand fietste ik twee weken geleden onder tien vogels in de lucht door, richting Gent.


De eerste dag fietste we ongeveer 90 km van Zaandam naar Delft. Het regende een beetje maar dat versterkte juist het vrijheidsgevoel. Zo vrij als een vogel!
Ik besloot mijn digitale camera thuis te laten en mijn analoge camera, na 2,5 jaar verstoffen in de kast, weer eens een kans te geven. Zo kon ik echt het moment vangen en de stress om een perfecte foto wat meer loslaten.De eerste avond sliepen we bij lieve Sonia in haar studentenkamer in Delft. Ze maakte heerlijke pasta voor ons en in de ochtend veganistisch ontbijt. De tweede dag fietste we verder naar Middelburg (123 km!!!!!) waar we een slaapplekje bij lieve Anne kregen. Ik heb haar vorig jaar toevallig op Paaspop ontmoet en ze is zo’n inspirerend en gastvrij persoon. We kregen een rondleiding door de stad, aten ijs, dronken een biertje en speelde galgje. In de ochtend besloten we spontaan mijn haar te knippen in haar achtertuin. Ja ik had beloofd een goede review achter te laten voor haar, dus bij deze Anne 😉Maar ons doel was België! Hoewel ons buurlandje net vlak voor de finale uit het WK lag, stonden Merel en ik te juichen toen we de grens over gingen. Met de boot nog wel! En dat geeft me meteen een leuk bruggetje naar het plaatsje Brugge. Daar aangekomen sliepen we een nacht in een hostel, aten we als avondeten Vlaamse friet (ook al moet dat eigenlijk in een puntzak) en zaten we een tijdje na te genieten van de zon die langzaam achter de huizen op het grote plein verdween.En amai onze laatste stop was zeker een geweldige afsluiter. Na Brugge fietste we namelijk verder naar Gent waar ik lieve Klaartje weer opnieuw zag na ons Amsterdam avontuur in januari. En ik ontmoette eindelijk alle andere bloggers die ik al jaren volg in het echt: Britt, Lise en Helene. Door al deze meisjes zagen Merel en ik Gent door de ogen van echte locals (inclusief hippe bloggerwaardige hotspots ofc en fotogenieke plekjes) en in de avond aten we op het kot van Klaartje (een kot is trouwens Vlaams voor studentenkamer en dit zit vanaf nu voor altijd in mijn vocabulaire) en gingen we de stad in om de Gentse feesten te vieren. Ik heb zo genoten van dat feest, maar de aanwezigheid van deze meisjes was ook al een feest te noemen.
Ook Klaartje is een mega lieve gastvrouw net als Sonia.


Maar helaas werden onze vleugels een beetje zwaar aan het einde van de reis en besloten we een dagje eerder dan gepland naar huis te gaan. Ik heb zo genoten van dit reisje, omdat het zo heerlijk avontuurlijk voelde, inclusief dood gaan van vermoeidheid, de weg kwijt raken, vliegende veggieburgers, gemiste ponden, zweetkaas en pijnlijke billen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.
Een mega grote S/O naar mijn reisbuddy, Merel, voor alle fijne gesprekken onderweg en naar Sonia, Anne en Klaartje voor de goede zorg. <3

Hebben jullie wel eens een fietsvakantie gedaan?
Liefs Myrthe

PS: Ik ga vandaag alweer vliegen (met het vliegtuig)!! Namelijk naar Bulgarije voor twee weken. En ik neem deze keer wel weer mijn digitale camera mee, yay!

Zie ook:

  

SaveSaveSaveSaveSaveSave

13 reacties

  1. Ik vind fietsen heerlijk en heb al de nodige routes gefietst in Nederland en in Oostenrijk/Duitsland. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt!

  2. LOVE DIT MYRTHE OMG “vliegende veggieburgers” ja da’s me nogal wat geweest ze haha. Nog steeds mega content dat ik u en merel heb ontmoet, twee schatten x en als je eens van breda naar antwerpen wilt fietsen doe maar ze!!!! xxx of ik kom eens naar u hihi

  3. Zo tof dat je helemaal tot in (ons) België bent gefietst! ☺ wel echt fijn om te lezen wat je allemaal schrijft, hihi! En zoveel mensen die je hebt ontmoet, echt iets om jaloers op te zien!
    Geniet van je vakantie in Bulgarije! X

  4. Aaah hoe leuk is een fietsavontuur! Ik vind treinen al chill, maar fietsen geeft je nog meer het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid denk ik, zeker als je ook nog eens zelf slaapplekjes bij mensen regelt. Fijn tripje!

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt