myrthe naar het einde van de wereld

myrthe naar het einde van de wereld

Oh wat gaat mijn “wonderlust” hart toch kloppen bij het zien van bovenstaande foto. Later laat ik deze aan mijn kleinkinderen zien en zeg ik “Kijk, dit is was het moment dat oma ontdekte dat ze van reizen hield”. Vervolgens zal ik ze vertellen wat voor reizen ik nog meer in mijn leven heb gemaakt, toen er nog geen “teleporters” bestonden en men nog met de trein van plek naar plek ging. Op het eerste station stapte je in vanuit een prachtig bos met overal bamboe, het volgende station lag aan de River Kwai.


Door het bovenstaande bos liep het dodenpoor, waar ik het in mijn vorige artikel overhad. De Japanners verplichtte de Thaaise bevolking om aan een 415 km lang treinspoor te werken waar goederen overheen konden die nodig waren in de oorlog. Omdat het spoor zo snel mogelijk af moest zijn er duizenden mensen omgekomen door uitputting, ziekte, mishandeling etc.Deze trein was een uur te laat, maar toen we er eenmaal inzaten was ik die lange wachttijd alweer helemaal vergeten. Enthousiast liep ik de hele trein door, opzoek naar slachtoffers om op de foto te zetten. Er hing een hele fijne sfeer. De heft was een klas van een Thaaise universiteit die een uitje hadden (vandaar ook die schoenen op een rij en rare tekeningen op hun gezicht). En de andere helft waren gewoon lieve mensen die vrolijk reageerde toen een blond meisje met een camera voor hun neus verscheen.


We sliepen die nacht aan de river Kwai. Ik heb daar hele fijne herinneringen aan, die gewoon moeilijk zijn om net zo mooi over te brengen in een artikel. Het was zo fijn met mijn ouders en mijn broertje. Ook hoe we de dag erna bijvoorbeeld een wandeling maakte door een ander bos en verrast echte apen in het wild zagen. Mijn favoriet is de gaap aap: (g)aap!!!

Houden jullie ook zo van reizen? 
Liefs Myrthe

Zie ook:

  

9 reacties

  1. Ahhh je wakkert mijn wonderlust-feelings ook wel aan hoor (met elk van je thailand postjes zegmaar)(maar laat het aub nooit ophouden, i luf deze postjes!) Zulke mooie foto’s weer! En die gaap-aap, haha that’s me atm 😉

  2. Ik vind het wel echt heel tof dat je juist mensen op de foto zet in hun ‘natural habitat’! Als ik op vakantie ben kom ik meestal óf geen mensen óf toeristen (of gewoon niet zulke ‘bijzondere’/opvallende locals) tegen, dus ik ben het helemaal niet zo gewend, maar kan er wel echt van genieten.

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt