say sushi! ipv cheese

say sushi! ipv cheese

Op mijn Spotify maakte ik een afspeellijst met de naam “Japan Plan”. Ik kwam niet verder dan twee nummers maar ze hadden wel iets met elkaar gemeen, ergens kwam het woord Japan of Tokyo in voor. Natuurlijk kon het nummer “Lovers in Japan” van Coldplay niet ontbreken in die playlist.
Het liedje klopte echter niet helemaal want mijn eigen lover was in Breda. Ik kan het Coldplay wel kwalijk nemen dat ze het niet “Lovers in Breda” hebben genoemd of “Two lovers, one in Breda and one in Japan” maar dan was het vast geen hit geworden (uitzondering: waarschijnlijk wel met carnaval…)

Maar het maakte niet uit, want ookal sliep ik elke avond al op de momenten dat mijn vriendje pas twee uur wakker was (tijdsverschil) lovers kan je overal zijn zolang je elkaar maar support in de dingen die je doet. En dat deed hij elke dag, dus uiteindelijk klopte het nummer van Coldplay weer wel, mijn lover was toch een beetje bij mij in Japan.


Dus, dat was mijn eerste cheesy verhaal over de liefde op het internet. Als we het dan toch over cheesy hebben, kaas kennen ze niet in Japan. Niet dat je mij hoort klagen (of Liewe, zijn grootste haat is namelijk kaas). Er is namelijk zoveel lekker eten in Japan.
Hierboven zie je een etalage met plastic eten. Als vegetariër zijnde liep niet meteen het kwijl uit mijn mond maar toen ik tegen de etalage zei “SAY CHEESE” bij het maken van deze foto kwam ik erachter dat plastic eten behoorlijk fotogeniek is 😉Nog even over dat eten. Mijn initialen zijn M.E.S. (Myrthe Elisabeth Schuijt) maar tijdens mijn reis in Japan kreeg ik nog net niet de nieuwe identiteit S.T.O.K.J.E.S. (die laatste S staat natuurlijk nog steeds voor Schuijt). Liewe schoof al mijn vertrouwde gerechten bijna letterlijk van tafel en zo at ik bijvoorbeeld op één avond acht (!!!) nieuwe vissoorten.
Avocado sushi is alleen voor een pussy” was de slogan van de vakantie.Ik heb zelf zes jaar op school gezeten op de Zuid-as van Amsterdam, dat is waar de WTC gebouwen staan. Als meisje van dertien vond ik dat best intimiderend maar achteraf was dat Madurodam vergeleken met de gebouwen in Tokyo.Tokyo heeft 23 verschillende wijken en soms bezocht ik er vier op één dag. Ik werd wakker in de vintage wijk Koenji. Daar zijn de eerste foto’s van dit artikel gemaakt en ik moet zeggen, dit was de perfecte plek als je voor het eerst alleen reist en alleen in een hostel slaapt. Het was niet overweldigend maar ook niet saai. Veel kleur maar niet te modern. Mijn hostel heettte Top Edge Hostel (voor de geïnteresseerden), het was geen top hostel maar voor de prijs en locatie was ik helemaal tevreden.

Bovenstaande foto’s zijn in de Akihabara wijk gemaakt. Dat is de game wijk van Tokyo.


En nu vraag je je misschien af, welk ander nummer stond er dan op die afspeellijst? Tokyo Smoke natuurlijk, van Cage the Elephant!

Welk nummer hebben jullie veel geluisterd deze zomer?
Liefs Myrthe

 

Zie ook de andere artikels uit mijn Japan serie:

         

2 reacties

  1. aahh zo schattig hoe je de liefde beschrijft! en echt mega mooie foto’s!! tokyo is echt heel kleurrijk! Bij mij heeft de laatste week het nummer Best Fake Smile van James Bay op repeat gestaan, love it 🙂

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt