van thuuis naar thaais

van thuuis naar thaais

Thuis is waar het hart is, toch? Maar wat nou als een andere plek dan thuis mijn hart heeft gestolen? Alsof je naar de andere kant van de wereld vliegt en je hart per ongeluk vergeet in te pakken. “Oeps, die ligt nog op de hotelkamer in Bangkok”. Hoe kan ik dan nog weten waar mijn “thuis” is?! Is die soms verThaaid? 

Voor 3,5 weken reisde ik met mijn ouders en Tim, mijn broertje, door het oh zo mooie Thailand. Mijn camera maakte overuren, geen wonder dat hij het de laatste week van de vakantie gewoon begeven heeft. Maar zover zijn we nog niet, vandaag wil ik namelijk mijn foto’s van de eerste dag in Bangkok met jullie delen. Veel kijkplezier! Of zoals ze in het Thaais zouden zeggen “ความสุขในการรับชม!” (Heb ik mij door google translate laten vertellen)


Altijd wanneer ik een vliegtuig zie overvliegen vraag ik af waar ze heen gaan. Of vandaan komen. Een lichte vorm van jaloezie volgt dan, voor de passagiers die erin zitten. Oh wat zou ik ook zo graag naar een ander land vliegen!

Deze keer zat ik zelf in een vliegtuig, om de mensen daar beneden op aarde jaloers te maken. MUWHAHA. Oké genoeg gelachen, inmiddels ben ik alweer terug van mijn reis en heb ik weer mijn oude plekje onder de vliegtuighemel ingenomen.Oké, zie je dat gezicht daarboven? Dat is een blije Myrthe die voor het eerst in haar leven in een tuctuc zit (en nee dan bedoel ik niet die koekjes TucTuc). Ik heb het over de wel bekende gekleurde “taxi’s” die je door de stad vervoeren in een tempo waar zelfs Max Verstappen nog wat van kan leren. Overigens moet dat mijn gezicht een heel hoog percentage van de reis op die stand hebben gestaan (lachend slapen gaat een beetje moeilijk) want Thailand maakte me onwijs gelukkig. Maar echt, HEUL GELUKKIG. Gelukkig maar.Maar niet alleen tuctuc’s maken mij gelukkig. (Kunnen we die trouwens ook in Amsterdam introduceren?) Fotografie is ook iets waar ik deze vakantie veel mee bezig geweest. Ik maakte duizenden foto’s (niet overdreven) en deelde er tientallen op Instagram (wel overdreven). Ik weet nog niet precies hoeveel artikels over Thailand er hierna nog zullen volgen, maar verwacht er veel. Ik ben voorlopig nog niet klaar met het delen van mijn vakantie kiekjessss.Bang dat dit het einde van mijn Bangkok fotoserie is? (hahahaha zie je die subtiele dubbele “bang” in de zin staan??) (Meest gemaakte woordgrap van de vakantie). Geen zorgen, dit was nog maar het begin! In mijn volgende artikel neem ik jullie mee naar de magische avonden in deze prachtige stad.

Zijn jullie nog op vakantie geweest dit jaar? Waarheen?
Liefs Myrthe

Zie ook:

    

17 reacties

 1. Aahh ik kan niet wachten om meer te zien van je vakantie. Thailand lijkt me zo’n gaaf land!! De foto’s zijn echt prachtig, zo gaaf ook dat je bezig bent geweest met streetphotography, love it!<3 X

 2. Serieus hoe gaaf! Ik hou van al deze foto’s en zo cool dat jij gewoon foto’s maakt. Zelf ben ik echt een scheiterd en durf dat echt niet. Ik ben nu al weg van Bangkok en kan niet wachten tot de volgende overload aan foto’s!

  • Haha je had mij moeten zien, anderhalf jaar geleden, toen ik voor het eerst een poging deed om mensen op de straat vast te leggen. Mijn plezier in fotografie was die dag even heeeeeel ver te vinden. En nu? Nu vind ik straatfotografie het leukste dat er is en echt helemaal niet eng meer! Lieve Roos, echt waar, je bent nog zo jong maar kijk naar wat jij al kunt. (Nee ik wil mezelf nu niet boven jou plaatsen hoor, omdat ik toevallig ouder ben, ik bedoel dit echt alleen maar positief). Soms ben ik echt jaloers op wat jij allemaal doet en bereikt hebt op jouw leeftijd! Ik weet zeker dat als jij zo door gaat met fotografie als je nu doet, dat je dan nog echt over heeeeeel veel comfort zones gaat komen! En prachtige fotos gaat maken! xx

 3. ah wat een megamooieprachtige foto’s Mirthe!! en wat lijkt Thailand me een magisch mooi land, en zo met al je foto’s heb ik toch nog een beetje het idee dat ik Thailand heb gezien haha.

 4. Ahh zo prachtig al deze plaatjes! De leukheid begint gewoon al bij het vliegtuig gifje, luflufluf. En dan komen myrthe en haar camera in bangkok… Vaker doen zou ik zeggen, want het levert zulke mooie foto’s op! Echt, Myrthe, jemig jemig jemig, de volgende keer dat ik een inspiratie artikel over mijn favo street-photography fotograven maak sta jij er zeeeeekerrr ook tussen!
  En mini-vraagje: vraag jij aan de personen die je op de foto zet of je ze op de foto mag zetten?

  • Aaaah Arjanne sorry dat ik nu pas reageer maar ik wist gewoon niet hoe ik moest reageren op zo’n ongelofelijk lieve reactie! Dit doet me echt heel veel! En om antwoord te geven op je vraag: Nou nee meestal vraag ik het niet, want dan gaat het moment er vanaf. Als ik het wel vraag gaan mensen meestal poseren en dat wil ik niet… Bovendien spreken ze in Thailand bijna geen Engels, dus dat gaat sws een beetje moeilijk om het te vragen 😉 Maar ik denk dat elke (wanna be) straatfotograaf dit op zijn/haar eigen manier doet! 😉

 5. Wauw!! Jou streetphotography is zooo goed!! Echt prachtig hoe je al die mensen en het straatbeeld in Bangkok vastlegt! Echt bangelijk (ook een woordgrapje dan maar,hehe)

 6. Aah Myrthe, je foto’s blijven me altijd verbazen. Alle foto’s die jij maakt hebben zo’n magisch effect. En zo tof dat je zoveel foto’s hebt gemaakt en ik ben super blij dat er nog veel posts komen over Bangkok, en nee daar ben ik niet ”bang” voor haha :p. Maar ik ben echt jaloers joh dat je zoveel foto’s hebt vastgelegd! Spijtig dat ik dat in China niet heb gedaan, zulk soort streetphotography, maar alsnog te awkward haha

 7. Ja, Thailand was het dus! Misschien ben ik daar zelf ook over een aantal maanden..!! Kijk ik zo naar uit! Maar even serieus: wat een MEGA mooie foto’s weer. Hoe doe je dat? En, ga je er wat mee doen? Want ik zou hier dus serieus in een museum nog naar willen gaan kijken. Heb je ze gemaakt met een analoog toestel? Er zit een soort analoog sfeertje overheen waarvan ik benieuwd ben hoe je t hebt gedaan! Tell me more!:) Ik wil dit ook kunnen haha

Thanks for leaving a comment! You made my day!

Copyright © 2015 - 2022 Myrthe Schuijt